Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ!

Με αφορμή ερωτήματα συμπολιτών μας, τα οποία μάλιστα απευθύνονται προς τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής ως αρμόδιο (;;;) για θέματα διαχείρισης-ενημέρωσης για την πανδημία ( covid-19) που επανήλθε δριμύτερη στη χώρα μας, σας ενημερώνω πως:

  1. Ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι οι μόνοι υπεύθυνοι κρατικοί φορείς, που διαχειρίζονται και τα στοιχεία και τις ενέργειες και τις δράσεις, που αποφασίζονται και προτείνονται από την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων που έχει συσταθεί και αποτελείται, από όσο γνωρίζω στην παρούσα φάση, από πλειάδα εγκεκριμένων γιατρών – λοιμωξιολόγων οι οποίοι προτείνουν τα ενδεικνυόμενα κατά την άποψή τους περιοριστικά μέτρα υγειονομικού χαρακτήρα.
  2. Κανείς δε «έχρισε» ή όρισε τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη της κάθε Περιφερειακής Ενότητας ως υπεύθυνο της διαχείρισης της εν λόγω κρίσης, ούτε και τον κατέστησε υπεύθυνο επικοινωνίας και ενημέρωσης στο Νομό. Συνεπώς, καμία επιπλέον ενημέρωση δεν διαθέτουμε και κανένα επιπλέον στοιχείο δεν έχουμε, πέραν της καθημερινής ενημέρωσης του ΕΟΔΥ, που ως καθ’ ύλην αρμόδιος κρατικός φορέας σε συνδυασμό με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβαίνουν σε καθημερινή βάση σε ενημέρωση μέσω των Μ.Μ.Ε..
  3. Οι από μέρους μας ενέργειες ως Π.Κ.Μ. και Π.Ε. Χαλκιδικής που λαμβάνουν χώρα σε καθημερινή βάση, γίνονται στα πλαίσια των θεσμικών παρεμβάσεων που ο καθένας από εμάς εκ της θεσμικής του θέσεως έχει υποχρέωση να κάνει, ευελπιστώντας ότι θα εισακουστεί, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πετυχαίνουμε αυτό που επιθυμούμε. Αυτοί που αποφασίζουν είναι άλλοι, εμείς έχουμε την υποχρέωση όμως να προτείνουμε.
  4. Γνωρίζουμε περισσότερο από τον καθένα και τις επιπτώσεις και τις παρενέργειες των επιβληθέντων περιοριστικών μέτρων στην πραγματική οικονομία του Νομού, γι’ αυτό και οι προσπάθειές μας ήταν, είναι και θα είναι προς την κατεύθυνση μη επιβολής νέων μέτρων ή παράταση των υπαρχόντων, απεναντίας δε είναι προς την κατεύθυνση απάλειψης των ήδη ληφθέντων ή τροποποίησής τους, με στόχο την επιστροφή της Χαλκιδικής σε λειτουργία ίδια με αυτή άλλων Νομών, που η επιδημιολογική τους εικόνα ουδόλως διαφέρει από αυτή του Νομού μας.

Τέλος, κλείνοντας και απευθυνόμενος προς όλους αυτούς που βλέπουν την κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία πολιτικής ανέλιξης για τους ίδιους, εκμεταλλευόμενοι κυρίως την δικαιολογημένη πικρία και αγανάκτηση μερίδας συμπολιτών μας, θα τους έλεγα ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και για τον Νομό και για την Ελλάδα.

Ας αναλογιστούν πού οδήγησε ο άκρατος λαϊκισμός τη χώρα την τελευταία δεκαετία και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εμείς αναλάβαμε τις δικές μας, όποτε μας ζητήθηκε, προσπαθώντας να κρατήσουμε και τους συμπολίτες μας ασφαλείς και την κοινωνία ενωμένη.

Όσον αφορά την τεράστια οικονομική ζημιά που υφίσταται ο Νομός, έχουμε ζητήσει με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση, την ανάληψη από μέρους της Κυβέρνησης πρωτοβουλιών, που θα βοηθήσουν ώστε ο κοινωνικοοικονομικός ιστός του τόπου να βρει τα πατήματά του και η ζωή των συμπολιτών μας να ξαναμπεί σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 24/8/2020]