ΔΗΜΟΣΙΟ: ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΩΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

Την επαναφορά του κλιμακωτού ωραρίου στον Δημόσιο Τομέα και την τηλεργασία για τους υπαλλήλους του Δημοσίου που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες  ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον επικεφαλής της ομάδας λοιμωξιολόγων και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Η επικοινωνία έγινε το πρωί αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε ο υπουργός, Τ. Θεοδωρικάκος, με τους προέδρους της ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ, Απόστολο Τζιτζικώστα και Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς και με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, από τους οποίους ζήτησε εντατικοποίηση των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού, που διενεργούνται από τη Δημοτική Αστυνομία και τις υπηρεσίες Υγείας.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχε και η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του ΥΠΕΣ, Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Ο θεσμός της τηλεργασίας εφαρμόστηκε, όπου ήταν εφικτό, και στην περίοδο της καραντίνας. Από το σπίτι με τηλεργασία θα δουλεύουν σε αυτή τη φάση οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (καρκινοπαθείς, αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα), προκειμένου να μην εκτίθενται στον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Επιπλέον, η τηλεργασία διευκολύνει τη λειτουργία των υπηρεσιών σε συνδυασμό με την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Τον ίδιο στόχο, δηλαδή την αποφυγή του συνωστισμού στα γραφεία καθώς και στα μέσα μεταφοράς έχει και η επαναφορά του κλιμακωτού ή σπαστού ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο. Δηλαδή, οι υπάλληλοι στο εξής θα προσέρχονται στις υπηρεσίες με διαφορά μίας ώρας, άλλοι στις 7π.μ., άλλοι στις 8πμ και άλλοι στις 9π.μ.

Επίσης, ο κ. Θεωδωρικάκος ζήτησε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας για τη χρήση μάσκας και για την αποφυγή συνωστισμού στα καταστήματα, τα καφέ και τους χώρους διασκέδασης.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, από «Πρώτο Θέμα», 4/8/2020]