ΓΡ.ΤΑΣΙΟΣ: ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΙ

«Φτάσαμε Ιούλιο και είναι σαν Μάϊος» είπε μιλώντας στον FOCUS FM ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “FOCUS στη 1” με τον Στέφανο Δαμιανίδη, ανέφερε ότι «πάμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε» αλλά «απ’ ό,τι φαίνεται καθαρά από τη μη διάθεση πελατών από άλλες χώρες να ταξιδέψουν γιατί φοβούνται, προφανώς δεν έχουμε τα…

αποτελέσματα που θέλουμε». Ο κ. Τάσιος γνωστοποίησε ότι θα γίνει μόνο «το 30% των πτήσεων πανελλαδικά στο επόμενο διάστημα και αφορά κυρίως τη νησιωτική Ελλάδα και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας».

«Μπήκαμε στον Ιούλιο, η μέση πληρότητα είναι στο 25% στη Βόρεια Ελλάδα, ούτε στο 20% στη νησιωτική» τόνισε και συμπλήρωσε ότι αυτή φαίνεται πως θα είναι και η εικόνα του Αυγούστου, «ωστόσο βήμα-βήμα μπορεί ο Αύγουστος να βελτιωθεί». «Ο Ιούλιος φαίνεται να είναι χαμένος» είπε.

Όσον αφορά τη Χαλκιδική, ανέφερε ότι οι αφίξεις που καταγράφηκαν από τον Ιούνιο από τα χερσαία σύνορα ήταν πολύ λιγότερες από τις μισές σε σύγκριση με πέρυσι. Τέλος, για τις ουρές που σχηματίζονται στον Προμαχώνα, ο κ. Τάσιος τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί ο Προμαχώνας με προσωπικό για να καταστεί η πρόσβαση όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

Ακούστε εδώ την συνέντευξη του κου Τάσιου στον FOCUS FM

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 2/7/2020]