ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΛΙΑΜΠΑΛΙΑΣ

Την κατασκευή αεροδρομίου στη Χαλκιδική, προκειμένου να ενισχυθεί ο τουρισμός και η οικονομία της περιοχής, προτείνει ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου αναμένεται να προσελκύσει  κι άλλες επενδύσεις και να προσδώσει υπεραξία στη γη ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας. 

«Η Χαλκιδική χρειάζεται ένα τοπικό αεροδρόμιο για τη σύνδεση της, μέσω  απ’ ευθείας πτήσεων – τσάρτερ, με όλες τις χώρες της Ευρώπης. Γιατί το οδικό δίκτυο του συγκεκριμένου νόμου είναι πολύ μεγάλο και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των ταξιδιωτών. Κατά κύριο λόγο οι τουρίστες προέρχονται από τα όμορα κράτη των Βαλκανίων ενώ είναι λίγοι οι επισκέπτες από τις λεγόμενες πλούσιες χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης που την επιλέγουν ως τουριστικό προορισμό» αναφέρει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής Θεσσαλονίκης. 

Στην Κεντρική Μακεδονίας καταγράφεται η χαμηλότερη κατά κεφαλήν κατανάλωση των τουριστών, σε σχέση με τι άλλες περιοχές της χώρας. Ένα τοπικό αεροδρόμιο θα μπορούσε  να γίνει στην περιοχή της βόρειας Χαλκιδικής, μεταξύ  Ορμύλιας και  Μεταμόρφωσης. Να υπάρχει δυνατότητα να εξυπηρετεί όλο το νομό, τις παραθαλάσσιες και τις ορεινές περιοχές, καθώς επίσης και το Άγιο Όρος. Έτσι θα φέρουμε τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου οι οποίοι θα ενισχύσουν περισσότερο την ελληνική οικονομία» επισημαίνει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Αυτό το έργο θα φέρει μεγάλη ανάπτυξη όχι μόνο στη Χαλκιδική αλλά και στην κεντρική Μακεδονία. Θα ενισχύσει  όλες τις μεγάλες επενδύσεις που ήδη υπάρχουν στο πρώτο και στο δεύτερο πόδι ενώ αναμένεται να αποκτήσει υπεραξία όλη η γη της ευρύτερης περιοχής. Είμαι πεπεισμένος ότι θα προσελκύσει κι άλλες περισσότερες επενδύσεις στο εγγύτερο μέλλον» τονίζει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 28/7/2020]