Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΜΕΘ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΧΕΠΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στο πλαίσιο του Έκτακτου Ταμείου Αρωγής που συνέστησε για την συμβολή της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η Ελληνικός Χρυσός παρέδωσε υπερσύγχρονη φορητή ακτινολογική μονάδα και έξι φορητούς αναπνευστήρες ενισχύοντας την ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής αντίστοιχα 

Η Ελληνικός Χρυσός συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συστήνοντας άμεσα έκτακτο ταμείο αρωγής με το οποίο χρηματοδότησε πρωτοβουλίες στήριξης που ξεπέρασαν τα 200.000 ευρώ, ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα και τις υγειονομικές υποδομές του Δήμου Αριστοτέλη απέναντι στην πανδημία του Covid-19.

Το ταμείο αρωγής που συνέστησε η εταιρεία τροφοδότησε ένα ευρύ φάσμα έκτακτων δράσεων προσφέροντας πολυεπίπεδη στήριξη στο ΕΣΥ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται οι δωρεές μιας ψηφιακής φορητής ακτινολογικής μονάδας τελευταίας τεχνολογίας στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και 6 φορητών παρακλίνιων αναπνευστήρων στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, με συνολική αξία άνω των €110.000. Η παράδοσή τους πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, παρουσία της διοίκησης των νοσοκομείων, ιατρικού προσωπικού και εκπροσώπων της Ελληνικός Χρυσός, ολοκληρώνοντας την αποστολή του έκτακτου ταμείου αρωγής που αφορά στην πρώτη περίοδο έξαρσης της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι με δωρεές άνω των 50.000 ευρώ η Ελληνικός Χρυσός ενίσχυσε, επιπλέον, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου, τον ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας για την εισαγωγή αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας,  το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής για την στήριξη των δομών υγείας στην Θεσσαλονίκη,καθώς και την μη κερδοσκοπική εταιρεία Συμμαχία για την Ελλάδα, που συγκέντρωσε πόρους για την ενίσχυση του εξοπλισμού του ΕΣΥ πανελλαδικά.

Η αποστολή του Ταμείου Αρωγής Ελληνικός Χρυσός συμπεριέλαβε μια σειρά ενεργειών χρηματικής και υλικής ενίσχυσης των δομών υγείας των Δήμων Αριστοτέλη και Πολυγύρου, που ξεπέρασε τα 30.000 ευρώ, καλύπτοντας τα έξοδα απολυμάνσεων για πλήθος δημόσιων κτηρίων και παρέχοντας απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας σε φορείς υγείας και νευραλγικές δημόσιες υπηρεσίες.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 22/7/2020]