Η ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ!

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική ασφυξία δεκάδων επιχειρήσεων και επαγγελματιών που συνεργάζονται με τη ΛΑΡΚΟ! 

Απίστευτο! Το «αδιέξοδο», την «οικονομική ασφυξία», τη «συσσώρευση υπέρογκων χρεών» και τον «σοβαρότατο κίνδυνο να κλείσουν δεκάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που συνεργάζονται με τη ΛΑΡΚΟ», λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης για την εταιρεία, επισημαίνουν με ερώτηση που κατέθεσαν σαράντα (40) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

Αν μπερδευτήκατε, είναι ο ΙΔΙΟΣ Φάμελλος, και ο ΙΔΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ που με φωνασκίες διαρκείας πολεμούν εδώ και χρόνια να σταματήσει η επένδυση στα μεταλλεία Κασσάνδρας, να σταματήσει η λειτουργία τους (διότι «ρυπαίνουν», ενώ η κρατικοδίαιτη ΛΑΡΚΟ φυσικά δεν ρυπαίνει) και να φύγει η εταιρεία που τα δουλεύει, καταδικάζοντας ολόκληρη την περιοχή σε οικονομικό μαρασμό. 

Οι ίδιοι ανεκδιήγητοι τύποι, προβάλλουν το επιχείρημα πως «πληθώρα επαγγελματιών σε όλη την Ελλάδα, μεταφορείς στη Βόρειο Ελλάδα (Καστοριά και Κοζάνη), ναυτιλιακές επιχειρήσεις και πράκτορες στη Θεσσαλονίκη, τεχνικές εταιρείες και εργολάβοι συντήρησης στο εργοστάσιο της Λάρυμνας στη Φθιώτιδα, στη διαχείριση αποβλήτων και στείρων της διεργασίας, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα χρεών και βιωσιμότητας, όπως σημειώνουν, καθώς η εταιρεία δεν καλύπτει τις οφειλές που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου». Προφανώς η Χαλκιδική είναι άλλη χώρα και δεν ισχύουν τα ίδια εκεί… Δεν υπάρχουν συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, εργολάβοι, μεταφορείς στα λιμάνια, συντηρήσεις κ.λπ. Μόνο για τη ΛΑΡΚΟ ισχύουν αυτά… Αν σταματήσει η μεταλλευτική στην Χαλκιδική δεν θα συμβεί τίποτα από αυτά, διότι ο επενδυτής είναι ιδιώτης…

Και το θράσος δεν έχει τελειωμό!!! Οι 40 συριζαίοι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι η «χρεοκοπία δεκάδων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, όπως και η απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, θα είναι το τελικό αποτέλεσμα της ένταξης της ΛΑΡΚΟ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης με τροπολογία της 22ης Φεβρουαρίου του 2020 και το άρθρο 21 του Νόμου 4664/20». Η απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στην Χαλκιδική αν κλείσουν τα μεταλλεία δεν πειράζει κανέναν σύντροφο βουλευτή… Μόνο η κρατική και ζημιογόνα ΛΑΡΚΟ να σωθεί, για να βολεύουμε ημέτερους, μας ενδιαφέρει έτσι σύντροφοι; Για όλους τους άλλους στάχτη και μπούρμπουλη…

Μα σοβαρά τώρα; Τόση υποκρισία;