ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ

Την επανέναρξη των εβδομαδιαίων ενημερώσεων ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι είναι αποκλειστικά για επιχειρησιακά θέματα που αφορούν στα ζητήματα διαχείρισης του κορονοϊού. Ωστόσο, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, αρκετοί απόρησαν για τον λόγο απουσίας του Σωτήρη Τσιόδρα από την ενημέρωση. Παρότι ο κ. Πέτσας, ερωτηθείς για την απουσία του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, διευκρίνισε ότι “σε αυτή τη φάση κρίνεται σκόπιμο να μείνουμε στα επιχειρησιακά δεδομένα”, έγιναν αρκετά σχόλια που ανέφεραν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις σχέσεις με τον κ. Τσιόδρα.Η αλήθεια όμως για τη συγκεκριμένη κίνηση είναι διαφορετική και ουσιαστικά υπονοήθηκε εμμέσως πλην σαφώς από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

“Η κυβέρνηση δεν επιλέγει να βγάλει μπροστά τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας γιατί η παρουσία του θα σηματοδοτούσε διευρυμένη υγειονομική κρίση ενώ θέλει να κρατήσει την ενημέρωση στο επιχειρησιακό -προληπτικό επίπεδο” έλεγαν πριν από λίγο πηγές της κυβέρνησης.

Στόχος, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, είναι η τήρηση των μέτρων και για αυτόν τον λόγο και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν παρούσα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στην ουσία δηλαδή, το υπουργείο Υγείας ήταν αυτό που πρότεινε τα μέτρα, όμως η επίβλεψη της τήρησής τους είναι “δουλειά” άλλων υπουργείων.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 16/7/2020]