ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, στην προ του Αθω περιοχή, ξεκινάει τη λειτουργία του η νεότερη ξενοδοχειακή επένδυση που ‘τρέχει’ στο νομό, υψηλών προδιαγραφών. Πρόκειται για επένδυση ελληνικών συμφερόντων με Βούλγαρους μετόχους, συνολικής αξίας 50 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, το πεντάστερο ξενοδοχείο με θέα στο λιμάνι της Ιερισσού από τη μια και τον επιβλητικό Αθωνα από την άλλη, ετοιμάζεται να τεθεί σε λειτουργία την 1η Αυγούστου.

Αρχικά η δυναμικότητα του θα είναι 74 δωματίων, ωστόσο, όπως αναφέρουν στελέχη της επιχείρησης, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά σχετικά με την πανδημία, στόχος των επενδυτών είναι το Μάιο του 2021 να έχουν ολοκληρωθεί και τα δυο υπόλοιπα έργα, επεκτείνοντας την επιχείρηση. Συνολικά, θα αποτελείται από τρία ξενοδοχεία εναρμοσμένα αισθητικά  στο περιβάλλον,  με τα άλλα δυο να διαθέτουν 79 σουίτες και 44 βίλες με πισίνα, αντίστοιχα.

Η συνολική επένδυση του «Mount Athos Resort» θα φτάσει τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ η τρέχουσα κυμαίνεται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ. Να σημειώσουμε ότι οι μέτοχοι επενδύουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Εκπαίδευση και στήριξη στην τοπική κοινωνία

Αρχικά το πεντάστερο ξενοδοχείο θα απασχολεί 90 άτομα, όπου το 60% του προσωπικού προέρχεται από τη γύρω περιοχή της Ανατολικής Χαλκιδικής. Τις επόμενες μέρες οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν εντατική εκπαίδευση σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τηρούνται και στο κομμάτι της παροχής υψηλών προδιαγραφών.

το εστιατόριο ο executive chef Αναστάσης Παρασκευαϊδης θα επενδύει στην πρώτη ύλη και στα προϊόντα του τόπου όπως τα φρέσκα ψάρια (σ.σ. το ορκύνι παστό ή μαγειρευτό είναι ψάρι που συναντάται στα νερά της Ιερισσού)  και τα θαλασσινά, τα μύδια Ολυμπιάδας που σύντομα θα κατατεθεί σχετικός φάκελος για την ένταξη τους ως προϊόν ΠΟΠ, τα τυροκομικά, τα κρασιά, το μέλι κτλ.

Πληρότητες στο 50%

Το «Mount Athos Resort», όπως ενημερώνεται το ethnos.gr, από την έναρξη της λειτουργίας του (σ.σ. υπό κανονικές συνθήκες θα ξεκινούσε στις 22 Μαΐου), έχει πληρότητες της τάξεως του 45%-50%, οι οποίες, όσο περνούν οι μέρες και αυξάνονται. Οι κρατήσεις προέρχονται από Βαλκάνιους και Ελληνες.

Στις παροχές του πεντάστερου ξενοδοχείου προστίθενται το κέντρο ευεξίας, η πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, το γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 και το γήπεδο τένις και βεβαίως η οργανωμένη παραλία του με τη δυνατότητα για θαλάσσια σπορ κτλ., η οποία θα είναι προσβάσιμη και σε κόσμο, εκτός από τους πελάτες του resort.

Να σημειώσουμε ότι το ξενοδοχείο πριν από μερικά χρόνια λειτουργούσε με την ονομασία «Athos Hotel».

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, από ethnos.gr, 9/7/2020]