ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης του οδικού δικτύου της Π.Ε. Χαλκιδικής που πραγματοποιήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και τον Φεβρουάριο του 2020, οι εργασίες βελτίωσης και επισκευής τμημάτων του οδικού δικτύου Π.Ε. Χαλκιδικής συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Ολοκληρώνεται στο άμεσο χρονικό διάστημα το έργο “Βελτίωση – επισκευή υφιστάμενων οδοστρωμάτων οδικού δικτύου Π.Ε. Χαλκιδικής” προϋπολογισμού 4.950.000 €.

Συγκεκριμένα έχουν ασφαλτοστρωθεί τμήματα των επαρχιακών οδών:

  • Κασσάνδρας – Σίβηρης κόμβος Σίβηρης
  • Καλλιθέας – Πολύχρονου
  • Πολυγύρου – Βραστάμων
  • Πολυγύρου – Ιερισσού
  • Νικήτης – Σάρτης προς Αγ. Νικόλαο (ισόπεδος κόμβος Νικήτης προς Αγ. Νικόλαο και κλάδος εισόδου, εξόδου προς Ν. Μαρμαρά)
  • Ιερισσού – Αγ. Όρους
  • και ολοκληρώθηκε η κατασκευή οχετού στη θέση Πλατανόρεμα (πριν το Γομάτι) στην Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου – Ιερισσού

Υπολείπονται: η κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην Επαρχιακή Οδό Παλιουρίου – Αφύτου από Σκίωνη προς Αγ. Παρασκευή και η αντικατάσταση στηθαίων στην Επαρχιακή Οδός Παλιουρίου – Αφύτου από Σκίωνη προς Αγ. Παρασκευή που αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαγράμμιση των επαρχιακών οδών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος συνοδευόμενος από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χαλκιδικής, επισκέφτηκε τις περιοχές των Δήμων όπου εκτελούνται εργασίες και τόνισε μεταξύ άλλων:

“Είναι σημαντικό που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ένα μέρος των εργασιών συντήρησης του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής στην αρχή της τουριστικής περιόδου. Τα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου όμως δεν σταματούν εδώ, συνεχίζονται τόσο για την ασφάλεια όσο και για την διευκόλυνση των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Νομού μας. Ευχαριστώ θερμά όσους εργάστηκαν για αυτό το σκοπό αλλά και τους πολίτες για την κατανόησή τους”.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 10/6/2020]