18 500 ΕΤΟΙΜΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΔΙΕΝΕΙΜΕ Η “ΦΡΟΝΤΙΔΑ” ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Επισιτιστικό Πρόγραμμα της ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ: Αυλαία χθες 26 Ιουνίου στη μεγαλύτερη κοινωνική δράση που σχεδίασε οργάνωσε και πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία η Κοινωφελής Επιχείρηση και ο Δήμος μας.

“Είναι και για εμάς δύσκολο να το πιστέψουμε ότι φτάσαμε στην διανομή σχεδόν 18 500 έτοιμα γεύματα σε πολίτες του Δήμου Από την Ουρανούπολή και το νησί μας την Αμουλιανή μέχρι την Ολυμπιάδα και από τα Πυργαδίκια μέχρι τον Στανό και την Βαρβάρα.

Δυστυχώς η οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών και η επιδημική κρίση, έχουν δυσκολέψει τη ζωή πολλών συμπολιτών μας.

Ομολογώ ότι δεν μου ήταν άμεσα κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος , με την εκκίνηση του προγράμματος όμως, πρίν από το Πάσχα βλέπαμε όλοι την δύσκολη πραγματικότητα, που βιώνει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας .

Αυτή η εικόνα είναι που μας έδωσε δύναμη, μιας γιαγιάς που μας περίμενε στην πόρτα, μια άνεργης μάνας με παιδιά, κάποιων νεώτερων χαμηλοσυνταξιούχων με παιδιά άνεργα και τόσοι άλλοι.

Ποιον να ευχαριστήσω πρώτα ! Την Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας και τον Αντιπεριφεριάρχη Χαλκιδικής. Ioannis Giorgos – Ιωάννης Γιώργος Τον Δήμαρχο μας Στέλιος Βαλιάνος για την αμέριστη στήριξη στο έργο μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλο το προσωπικό της φροντίδας όλους τους συνεργάτες,που ξέχασαν τις ειδικότητες της εργασίας τους και υπερέβαλαν εαυτόν, στην παρασκευή την συσκευασία την μεταφορά την διανομή των γευμάτων, στην οργάνωση, τις παραγγελίες, την διοικητική υποστήριξη και στην ακούραστη αντιμετώπιση των χιλιάδων μικροπροβλημάτων που καθημερινά προέκυπταν.

Πραγματικά είναι γεγονός οτι όλη αυτή η δράση προς τον αδύναμο συμπολίτη, ανέβασε την Ομάδα της φροντίδας ψηλά σε συνεργασία, κατανόηση, αποδοτικότητα αλλά κυρίως μας έδεσε πραγματικά σαν ομάδα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και μια συγνώμη, εάν κάποια φορά ήμουν ιδιαίτερα πιεστικός. Να ευχαριστήσω και εξωτερικούς συνεργάτες το Προσωπικό της Μαθητικής Εστίας τους αναδόχους από το Καπη Ιερισσού και Στανού για την πολύτιμη βοήθεια και ειδικά στο στήσιμο του Μαγειρείου Φροντίδας στην Ιερισσό , τους προμηθευτές μας τους χορηγούς, ιδιαίτερα τον κ. Κώστα Κυράτσο που μας στήριξε με τα οχήματα μεταφοράς ακόμη και με δωρεάν παραχώρηση αυτοκινήτου.

Μεγάλη η βοήθεια και των προέδρων των Δ.Διαμερισμάτων και των μελών των τοπικών συμβουλίων .

Ήταν μια πρωτόγνωρη και τεράστια συλλογική προσπάθεια για την οποία είμαστε όλοι περήφανοι αλλά και ωφελημένοι , αφού μπήκαμε μέσα στα δύσκολα σημεία της κοινωνίας , στη σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν συμπολίτες, δίπλα μας, χωρίς πολλές φορές να μπορούμε να τους δούμε, γευτήκαμε όμως και την χαρά να προσφέρεις και να λαμβάνεις την ικανοποίηση από κάποιον που την έχει ανάγκη.

Κλείνουμε λόγω καλοκαιριού και αδειών , και δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα έτοιμοι και κοντά στους αδύναμους συμπολίτες όποτε μας χρειαστούν και τώρα πιο έμπειροι .”

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 28/6/2020]