ΓΡ. ΤΑΣΙΟΣ: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

“Στον αέρα” βρίσκονται όσοι έδωσαν προκαταβολές για κρατήσεις σε ξενοδοχεία, τα οποία όμως έβαλαν προσωρινό “λουκέτο”, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, αφού δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία, όπως παραδέχθηκε μιλώντας στον FOCUS FM 103.6, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” με τη Δέσποινα Μποτίτση, τόνισε χαρακτηριστικά, ότι “για ακύρωση “πακέτων” σχολικών εκδρομών και μεμονωμένων, έχουμε θέμα ανωτέρας βίας. Έχει μπερδέψει το θέμα, κάναμε πρόταση να έρθουν σε επαφή τα μέλη μας με τους μεμονωμένους πελάτες για συνεννόηση αν μπορούν να πάνε πιο πέρα οι ημερομηνίες ή να βρουν κοινή γραμμή για επιστροφή της προκαταβολής. Για τα μεγάλα πακέτα σχολικών εκδρομών υπήρχαν μεγαλύτερες δυσκολίες, εμείς είμαστε στη μέση. Ούτε στο ευρωπαϊκό δίκαιο υπήρχε κάτι δεδομένο. Εμείς, ό,τι ακυρώσαμε για την έκθεση τουρισμού του Βερολίνου δεν πήραμε ούτε ένα σεντ πίσω, έχουμε ακόμη δρόμο για αυτό”, παραδέχθηκε ο κ.Τάσιος.

Τόνισε τί θα έκανε ο ίδιος σε περιπτώσεις μεμονωμένων πελατών, που έδωσαν προκαταβολές για ημερομηνίες, που θα είναι κλειστά τα ξενοδοχεία. “Όσοι επιλέγουν επί τούτου το ξενοδοχείο, θα προτιμούσα να επικοινωνούσα μαζί τους, να πρότεινα λύσεις και αν δεν το δέχονταν, να επιστρέψω τα χρήματα. Αλλιώς ήταν στις 6 Μαρτίου η κατάσταση και αλλιώς είναι σήμερα. Αντιλήφθηκαν και οι δύο πλευρές τις δυσκολίες εκατέρωθεν”, σημείωσε ο κ.Τάσιος.

Τί θα γίνει με τους εργαζόμενους

Όσον αφορά τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας με μόνιμη υπαλληλική σχέση, αναστέλλεται η σύμβασή τους μέχρις τις 30 Απριλίου, ενώ όσοι θα προσλαμβάνονταν στην εποχικότητα, θα συνεχίσουν το ταμείο ανεργίας μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Εκτίμησε, ότι τα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι σε “θετική κατεύθυνση”, μίλησε για “ιστορική στιγμή” και ότι “δεν υπήρχε άλλη επιλογή”. “Μετά την 28η Φεβρουαρίου είχαμε μηδενικές πληρότητες, αλλά και να λειτουργούσαν, θα ήταν μία κινητή “βόμβα”, γιατί οι αεροπορικές συνδέσεις γίνονταν όλες κανονικά”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Γρ.Τάσιου στον FOCUS FM, εδώ

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 25/3/2020]