ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μεσιτών Ακινήτων Νομού Χαλκιδικής στο Βελιγράδι της Σερβίας. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης IFT 2020 το διάστημα 20 έως 23 Φεβρουαρίου 2020, με σκοπό την παρουσία των εκπροσώπων του Συλλόγου Μεσιτών στην έκθεση, ως προς την εύρεση συνεργασιών.

Την αποστολή συνόδευσαν από το Επιμελητήριο ο Πρόεδρος κος Κουφίδης Ιωάννης και ο Β΄ Αντιπρόεδρος κος Κρημνιανιώτης Δημήτρης. Καθ΄ όλες τις ημέρες της έκθεσης, οι επιχειρηματίες της Χαλκιδικής πραγματοποίησαν επιχειρηματικές συναντήσεις με επιχειρηματίες της Σερβίας, τόσο στο χώρο της έκθεσης στο περίπτερο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, όσο και εκτός των συνόρων της έκθεσης.

Στο χώρο της έκθεσης, παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κου Καράογλου Θεόδωρου, πραγματοποιήθηκαν συνεχείς συναντήσεις με αρκετούς κυβερνητικούς εκπροσώπους της Σερβίας, με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη των διμερών επιχειρηματικών και κυβερνητικών σχέσεων.

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αποστολής του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στην έδρα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σερβίας στο Βελιγράδι, με τον Πρόεδρό του κο Marko Čadež, τον κο Goran Jović, Εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου στην Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και με διευθυντές και προϊσταμένους τμημάτων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σερβίας. Τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση είναι άμεσα σχετικά με το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας, που ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών.

Τα αποτελέσματα από την συνάντηση κρίνονται θετικά, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την διμερή ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, την ανταλλαγή της τεχνογνωσίας και επιχειρηματικές συνεργασίες στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και της βιομηχανίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Κουφίδης δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος με την έκβαση της επιχειρηματικής αποστολής και την παρουσία των επιχειρηματιών της Χαλκιδικής.

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/, 25/2/2020]