ΠΡΩΤΟΦΑΝΤΗ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΌΡΓΑΝΑ ΤΗΣ Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

Δυο νέοι Χαλκιδικιώτες, ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Ξιούφης από την Αρναία και ο επιχειρηματίας Νίκος Χατζηαλέξης από τη Νέα Καλλικράτεια ξεχώρισαν στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: εκλέχθηκαν και οι δυο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ ο Γιάννης τοποθετήθηκε Υπεύθυνος αναπληρωτής του Πολιτικού Σχεδιασμού της Οργάνωσης (Εκτελεστικό Γραφείο) και ο Νίκος Τομεάρχης Τουρισμού (Πολιτικό Συμβούλιο).

Η πορεία του Γιάννη Ξιούφη, ως μέλους της Κεντρικής Επιτροπής από το 2016, συνετέλεσε στην πολιτική αναβάθμιση της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. στη Χαλκιδική. Με τον πολιτικό αλλά παράλληλα ανθρώπινο λόγο του,  τις παρεμβάσεις του σε κρίσιμα τοπικά ζητήματα, τις περιγραφικές αναφορές «από και για» τη Χαλκιδική, οι οποίες αποτέλεσαν αντικείμενο των τοποθετήσεών του στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, κατάφερε να συμπεριλάβει τη Χαλκιδική στα δρώμενα και την καταστήσει πρωταγωνίστρια στη λήψη αποφάσεων.

Ο Νίκος Χατζηαλέξης, ως πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Χαλκιδικής από το 2016, κατάφερε να υπερδιπλασιάσει τα μέλη της Οργάνωσης και να αυξήσει την ενεργό δράση της, δημιουργώντας μια εξωστρεφή τοπική νεολαία, που ήρθε σε επαφή με την κοινωνία και αφουγκράστηκε τις ανάγκες των νέων ανθρώπων.

Οι δύο νέοι – προσωπικές επιλογές του νέου Προέδρου Παύλου Μαρινάκη – αποτελούν το πιο ελπιδοφόρο εχέγγυο σε ό,τι αφορά την αποτίναξη του παλιακού πολιτικού κατεστημένου και την απαρχή μιας διαφορετικής εποχής στην πολιτική: αυτής που εστιάζει στον άνθρωπο, στον πραγματικό λόγο και στη ρεαλιστική αντιμετώπιση των δεδομένων.

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.com/, 5/11/2019]