ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας δεν έχουν μονοπωλήσει ποτέ τον δημόσιο διάλογο αναφορικά με το αν διέπονται ή όχι από βούληση για εθελοντική προσφορά και αλληλεγγύη προς τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, είτε αυτές είναι πάγιες, είτε είναι έκτακτες.

Ότι κάνουν το κάνουν πάντα με ταπεινότητα και μέσα από την ψυχή τους αδιαφορώντας για το αν είναι για παράδειγμα μέρα ή νύχτα, αφού και εξαιτίας της φύσης της εργασίας τους πρόκειται για ένα σύνολο ατόμων με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος.

Με αυτό τον γνώμονα λειτούργησαν και προχθές το βράδυ όταν ένα ξερό πεύκο έπεσε μέσα στο οδόστρωμα της επαρχιακής οδού Ολυμπιάδας – Στρατωνίου και το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, αν όχι τροχαία δυστυχήματα στους διερχόμενους οδηγούς.

Μια ομάδα εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας έφτασαν άμεσα στο σημείο, όπως διαβάσαμε και στο HALKIDIKINEWS , έκοψε με αλυσοπρίονο το δέντρο και το απομάκρυνε από το σημείο, παραδίδοντας τον δρόμο και πάλι στην κυκλοφορία.

Για όσους τυχόν θεωρούν αμελητέο συμβάν την πτώση δέντρου μέσα σε οδόστρωμα να υπενθυμίσουμε πως τον Ιανουάριο του 2013, εξαιτίας μιας ανάλογης πτώσης κορμού δέντρου, ένα ζευγάρι είδε το Χάρο με τα μάτια του κινούμενο με το όχημα του από το Στρατώνι προς την Ιερισσό, λίγο πριν τα Γαβριάδια.

Γλίτωσαν σαν από θαύμα με ελαφρά τραύματα. Στο σημείο πήγε όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας της οποίας το πλήρωμα χρησιμοποίησε 3 αλυσοπρίονα για να κόψει το δέντρο σε μικρότερα τμήματα και να το απομακρύνει.

Να μην ξεχνάμε και την «Ομάδα Διάσωσης» της Ελληνικός Χρυσός, η οποία απαρτίζεται από εργαζόμενους της εταιρείας εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους επιχειρησιακά για να παίρνουν μέρος στις πιο δύσκολες αποστολές εντός και εκτός των εγκαταστάσεων των μεταλλείων Κασσάνδρας.

Τα πολλά λόγια γι’ αυτούς τους εργαζόμενους είναι φτώχεια. Προτιμούν να μετρούν τα λόγια τους με έργα!

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com/, 6//1/2019]