ΑΠ. ΠΑΝΑΣ: ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΤΟΥ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Με Ερώτηση που κατέθεσε στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ενώπιον του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο Απόστολος Πάνας – Βουλευτής Χαλκιδικής ΚΙΝ.ΑΛ ζητά την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος της Ιερισσού Χαλκιδικής, εξηγώντας την αναγκαιότητα επανασύστασής του. Για το εν λόγω ζήτημα άλλωστε έχει πάρει θέση και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, ήδη από την προηγούμενη θητεία του, ψηφίζοντας ομόφωνα την επαναφορά του ΑΤ Ιερισσού.

Είναι μεγάλη η σημασία αστυνόμευσης του συνόλου της περιοχής του Δήμου Αριστοτέλη, στον οποίο ανήκει η Ιερισσός καλύπτοντας την παραλιακή και τουριστική ζώνη.

Από το 2013, οπότε και έκλεισε το ΑΤ Ιερισσού, η περιοχή εμφανίζει έξαρση κρουσμάτων εγκληματικότητας, τα οποία εκτιμάται ότι θα λάβουν έκρυθμη πορεία, επηρεάζοντας και τον τουρισμό, αν δεν υπάρξει άμεση λύση στο πρόβλημα. Για το λόγο αυτό πρέπει τώρα να τοποθετηθεί ευθέως επί του θέματος ο αρμόδιος Υπουργός.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος στην Ιερισσό του Ν. Χαλκιδικής»

Κύριε Υπουργέ,

Η λειτουργία του Α.Τ. Ιερισσού είχε ανασταλεί με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, στις 10 Απριλίου του 2013, μετά τις σοβαρές καταστροφές που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις του Αστυνομικού τμήματος και έκτοτε δεν επαναλειτούργησε.

Ως αποτέλεσμα, η περιοχή της Ιερισσού δεν αστυνομεύεται από το 2013 μέχρι και σήμερα παρόλο που το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη έχει λάβει απόφαση ήδη από την προηγούμενη θητεία του για την ανάγκη επαναλειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος της Ιερισσού.

Το εν λόγω αστυνομικό τμήμα είναι απαραίτητο για να καλύψει την τουριστική και παραλιακή ζώνη που αντιμετωπίζει, τα τελευταία χρόνια, έντονα προβλήματα παραβατικότητας και αύξησης των τροχαίων ατυχημάτων, εξαιτίας της μη λειτουργίας του.

Η Ιερισσός αποτελεί την παλαιότερη, ιστορικότερη και πολυπληθέστερη περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη, με 3.455 μόνιμους κατοίκους (στοιχεία 2011), σημειώνοντας παράλληλα ρεκόρ επισκεψιμότητας από ξένους αλλά και εγχώριους τουρίστες.

Υπάρχει επομένως μεγάλο ζήτημα ασφάλειας των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής, τομέας νευραλγικός για την κυβερνητική πολιτική με βάση τις προεκλογικές εξαγγελίες σας.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάσθε κε Υπουργέ,

– Προτίθεστε να επαναφέρετε σε λειτουργία του Αστυνομικό Τμήμα της Ιερισσού του Ν. Χαλκιδικής, ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής;

Ο Ερωτών Βουλευτής, Απόστολος Πάνας»

 

[ΠΗΓΗ: https://blog.moudaniwn.gr, 22/10/2019]