ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ… ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

[…] Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, φάνηκε εύλογα να εισπράττει μάλλον θετικότερα την από καιρό διατυπωμένη απόφαση του επερχόμενου Δημάρχου Αριστοτέλη Στέλιου Βαλιάνου.

Πολλή «σκόνη» και ανακατωσούρα στο πολιτικό παρασκήνιο της Θεσσαλονίκης κι αυτή που φαίνεται δεν είναι τίποτα, μπροστά σ` αυτήν που διακριτικά σπρώχνεται… κάτω από το χαλί.

Στην παράταξη του Νίκου Ταχιάου στο Δημοτικό Συμβούλιο -με τον ίδιο να οδεύει προς την προεδρία της Αττικό Μετρό, αλλά κάθε άλλο παρά αδιάφορος για τα δημοτικά δρώμενα- εκδηλώνεται αρκετά «βαριά» την ασθένεια των ηττημένων που ήλπιζαν βάσιμα να είναι νικητές. Η επιλογή συμμετοχής, ή μη, στη διοίκηση Ζέρβα, προκαλεί… έντονα πάθη. Το δε γεγονός της διαπραγμάτευσης του τελευταίου απ` ευθείας με συμβούλους μιας παράταξης και όχι με τον επικεφαλής, δεν βοηθάει ιδιαίτερα την κατάσταση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ψάχνουν τα αντιπολιτευτικά τους πατήματα, αλλά… και τα εσωκομματικά τους. Διότι μπορεί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψήφισε την Κατερίνα Νοτοπούλου ως εκπρόσωπο στη Βουλή, αλλά αρκετοί «παραδοσιακοί» κομματικοί, εξακολουθούν να το βρίσκουν λίγο δυσκολοχώνευτο όλο αυτό.

Τελευταία συνεδρίαση την Πέμπτη που πέρασε, για το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. Την ίδια μέρα, επέλεξαν οι απερχόμενοι «διαχειριστές» του εγχειρήματος περί Διεθνούς Πνευματικού Κέντρου Αριστοτέλη στον ομώνυμο Δήμο Αριστοτέλη, να ενημερώσουν τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για τα πεπραγμένα τους, ελπίζοντας να καταστήσουν τον Περιφερειάρχη… υποστηρικτή της επιμονής τους σε σχέδια που ο επόμενος δήμαρχος έχει ήδη προαναγγείλει πως θα μεταβάλλει (και υπερψηφίστηκε φυσικά). Για κάποιο λόγο, επιλέγουν να απευθύνονται στους πάντες, εκτός του οσονούπω θεσμικού επικεφαλής του εγχειρήματος. Πάντως, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, φάνηκε εύλογα να εισπράττει μάλλον θετικότερα την από καιρό διατυπωμένη απόφαση του επερχόμενου Δημάρχου Αριστοτέλη Στέλιου Βαλιάνου, για προκήρυξη Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για το κτιριακό σκέλος του εγχειρήματος και βέβαια, για έναρξη διαδικασιών θεσμικής συγκρότησης του φορέα. Ενστάσεις δεν υπήρξαν, ή αν υπήρξαν κρύφτηκαν επιμελώς… κάτω από το χαλί.

[ΠΗΓΗ: https://www.thepresident.gr, ΑΠΕ, του Β.Κ., 27/8/2019]