ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ: «ΓΕΥΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» 22-25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Ένα τετραήμερο γεμάτο από Χαλκιδική, χορούς, γεύσεις και τοπικά προϊόντα θα απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Πολυγύρου από τις 22 έως τις 25 Αυγούστου 2019, στον πεζόδρομο, στο κέντρο της πόλης.

Είναι η πέμπτη χρονιά της διοργάνωσης που στόχο έχει την ανάδειξη της παράδοσης και του πολιτισμού της Χαλκιδικής και περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που οργάνωσε ο Δήμος Πολυγύρου με το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» και τη συμμετοχή δεκάδων συλλόγων και εθελοντών του Δήμου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα της περιοχής και να γνωρίσουν τις δράσεις και το έργο των συλλόγων του Δήμου. Οι γυναίκες μέλη των συλλόγων, θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν χειροποίητες παραδοσιακές πίτες ενώ διακεκριμένοι σεφ θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα πιάτα. Φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η παραδοσιακή μουσική, τα τραγούδια και οι χοροί από συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Ουκρανία, Αλγερία, Ιταλία, Γεωργία, Κιργιστάν, Εκουαδόρ).

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, στις 21:00, στο προαύλιο του Δημαρχείου.

Θα ακολουθήσει Συναυλία από Σύνολο Πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου με γνωστά κινηματογραφικά SOUNDRACKS παλιά και καινούργια καθώς και γνωστά Ελληνικά τραγούδια της σύγχρονης αλλά και παραδοσιακής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Καραπινίδη Αρχιμουσικού και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του Γεύση – Παράδοση – Πολιτισμός 2019:

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 21/8/2019]