ΜΙΛΗΣΕ Η Κα ΜΑΛΑΜΑ…

Η κα Κυριακή Μάλαμα, Βουλευτή Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας, μίλησε στην συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και –όπως ήταν φυσικό σαν συνεχίστρια της «κληρονομιάς» Ιγγλέζη–, αναφέρθηκε και στην επένδυση των Σκουριών:

«Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ επίσης στη δεδηλωμένη πρόθεση της νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία έχει εκφραστεί ξεκάθαρα από τους αρμοδίους υπουργούς, να παραδώσει τα κλειδιά της Χαλκιδικής στις εξορύξεις. Το μοντέλο ανάπτυξη της Eldorado που ονειρεύεται ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν υπολογίζει ούτε κρίσιμα κοινωνικά αγαθά, όπως το περιβάλλον, αλλά ούτε και να ενδιαφέρεται για την δυνατότητα των τοπικών κοινωνιών να δραστηριοποιούνται σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, όπως η αγροτική ανάπτυξη κι τουρισμός, οι οποίοι απειλούνται από τις εξορύξεις. Οι πολίτες της Χαλκιδικής μας έδωσαν την εντολή να διαφυλάξουμε τα κρίσιμα κοινωνικά αγαθά κι αυτό θα πράξουμε».

Δύο παρατηρήσεις:

  1. Το ότι η αγροτική ανάπτυξη και ο τουρισμός «απειλούνται από τις εξορύξεις», θα πρέπει να μας το αποδείξετε, όπως κλήθηκε να μας το αποδείξει η προκάτοχός σας κα Ιγγλέζη και ποτέ δεν το έπραξε… Το μόνο που ήξερε ήταν να αναμασά την έωλη επιχειρηματολογία του Παρατηρητηρίου τουΤόλη.
  2. Το αν οι πολίτες της Χαλκιδικής σας έδωσαν την εντολή «να διαφυλάξετε τα κρίσιμα κοινωνικά αγαθά», όπως εσείς τα εννοείτε βέβαια, δεν έχετε παρά να το διαπιστώσετε στα ποσοστά που πήρε το κόμμα σας στις εξορυκτικές δημοτικές ενότητες…