ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΛΑΤΣΗΣ

Συνεχείς είναι οι κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να μπει στις ράγες η κομβική επένδυση στο Ελληνικό. Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα (με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων) ενώ σήμερα ο πρωθυπουργό συναντήθηκε με τον επιχειρηματία, Σπύρο Λάτση, στο κεντρικό στρατηγείο της κυβέρνησης. Στόχος παραμένει πάντα να έρθουν άμεσα στο προσκήνιο και να εκδοθούν μέχρι τις 10 Αυγούστου οι τρεις ΚΥΑ που εκκρεμούν. Δηλαδή, αυτές για το Μητροπολιτικό Πάρκο, τις ζώνες πολεοδόμησης και τις ζώνες ανάπτυξης. Γεγονός που να ανοίξει διάπλατα το δρόμο, προκειμένου το έργο να ξεκινήσει εντός του 2019. 

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό ανέδειξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Λάτση. Το τετ α τετ, όπως σημειώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε με τον κ. Λάτση να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για τη σημαντική αυτή επένδυση, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για να αρθούν το ταχύτερο δυνατόν όλα τα εμπόδια που καθυστέρησαν την έναρξη του τόσο επωφελούς για τη χώρα έργου.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, διέψευσε κατηγορηματικά ότι θα έρθει ξεχωριστό νομοσχέδιο αλλά απλώς θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Δηλαδή, ουσιαστικά, θα υλοποιηθεί η ήδη υπάρχουσα συμφωνία. “Αυτό που θα κάνουμε εμείς για το Ελληνικό έρχεται υπό μία έννοια σε συνέχεια αυτού που κάνατε εσείς. Το Ελληνικό θα ξεκινήσει και θα ξεκινήσει εντός του 2019. Δε θα φέρουμε άλλο νομοσχέδιο μόνο που θα τηρηθούν όσα προβλέπονται από τη συμφωνία”, επεσήμανε.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr, του Δημήτρη Γκάτσιου, 25/7/2019]