ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΦΤΑΙΕΙ Ο… ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ!

Η μέχρι χθες “φίλη” Κομισιόν μετατράπηκε αίφνης για τον Αλέξη Τσίπρα σε “ακραίους και συντηρητικούς  κύκλους” μετά την έκθεση – κόλαφο που δημοσιοποίησε χθες για τα προεκλογικά μέτρα του Πρωθυπουργού.

Σε δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας, αφού εν ολίγοις είπε ότι για τα κυβερνητικά πεπραγμένα ευθύνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φόρεσε ξανά τον “αντιμνημονιακό” μανδύα, ενθυμούμενος το 2015 και προσπάθησε να αξιοποιήσει πολιτικά τις “κόκκινες κάρτες” που του έβγαλε η Κομισιόν, χρεώνοντάς της τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους εάν θα προχωρήσει η κυβέρνηση με το αφορολόγητο, είπε “βεβαίως”, ενώ σε ερώτηση αν στους ακραίους και συντηρητικούς κύκλους που επικαλείται εντάσσεται και ο Πιερ Μοσκοβισί απάντησε: “Δεν είναι μόνος”.

Η πλήρης δήλωση του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:

“Μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου που αναλαμβάνω, εντούτοις είπα την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι η ψήφος του στις ευρωεκλογές έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σήμερα, όλα όσα είπα τότε, επιβεβαιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη τόσο στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας.

Στο σχέδιό μας να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους όσοι έβαλαν πλάτη και έκαναν θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια, να δρέψουν σήμερα τους καρπούς των θυσιών τους. Να έχουν τη δυνατότητα να δουν στην καθημερινότητα, στη ζωή τους, στην τσέπη τους τα αποτελέσματα των θυσιών τους.

Σήμερα, έφτασαν μάλιστα στο σημείο να θέσουν ακόμα και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα. Είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο από το 2014 τότε που αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο κ. Μητσοτάκης. Πριν, δηλαδή, αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθαρίσει, καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία απόλυση στον δημόσιο τομέα.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η  όρεξη αυτή άνοιξε, διότι, ακόμα και σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει διαρκώς να μιλά για την ανάγκη επιστροφής στο Δημόσιο για παράδειγμα στο 1:5, στη μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, ενώ, ήδη εμείς έχουμε κατακτήσει με σκληρές διαπραγματεύσεις και έχουμε πετύχει το 1:1.

Όταν, λοιπόν, υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, τότε είναι λογικό σε ορισμένους να ανοίγει η όρεξή τους και να θέτουν στο τραπέζι επιτακτικά, ξανά, πολιτικές λιτότητας, ακόμα και απολύσεις.

Μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, το να γνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια, είναι το πιο κρίσιμο. Να συγκρίνουμε προγράμματα, αλλά κυρίως να έχουμε πλήρη επίγνωση.

Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια, να βγει σε ξέφωτο, χάρη στις θυσίες και στους κόπους του ελληνικού λαού.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες του 2012, του 2013, του 2014. Στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και τις λιτότητας.

Ο μόνος τρόπος να κλείσει οριστικά αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή του ελληνικού λαού, των Ελληνίδων και των Ελλήνων στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών στις 7 του Ιούλη”.

Στο Μαξίμου και ο Τσακαλώτος

Στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την ώρα που “γραφόταν” η δήλωση του Πρωθυπουργού.

Ο υπουργός Οικονομικών αναχώρησε περίπου ένα τέταρτο μετά την δήλωση Τσίπρα.

Πηγές ΝΔ: Τσίπρας και αλήθεια αδύνατον να βρίσκονται στην ίδια πρόταση

“Ο κ. Τσίπρας είπε σήμερα ότι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια. Έχει δίκιο. Μόνο που Τσίπρας και αλήθεια είναι αδύνατον να βρεθούν στην ίδια πρόταση”.

Αυτό ανέφεραν πηγές της ΝΔ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr, της Νίκης Ζορμπά, 6/6/2019]