ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟ» ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Για όσους βρεθούν Αθήνα

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο, προσκαλεί τα παιδιά και τις οικογένειές τους, να συμμετάσχουν στο οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιστορίες από Πέτρα και Μέταλλο στο παλιό εργοστάσιο της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 και ώρες 11:00 – 12:30 από το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο στο Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του Ε.Μ.Π.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα, να συλλέξουν στοιχεία για τη Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου αξιοποιώντας τόσο τα δεδομένα από τον χώρο, όσο και από τους ίδιους τους πρώην εργαζόμενους που λειτουργούν ως ζωντανές πηγές. Οι πρώην εργαζόμενοι μοιράζονται με τους συμμετέχοντες τις αναμνήσεις τους, από την περίοδο εργασίας τους στην Εταιρεία ενώ ο ίδιος ο χώρος, ανενεργός πλέον σήμερα, ζωντανεύει και δίνει νόημα στις αφηγήσεις των παλαιών εργαζομένων. Πρόκειται για έναν διαφορετικό περίπατο στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ζωντανό και μοναδικό, περίπατο που ξυπνάει αναμνήσεις και συναισθήματα μιας άλλης εποχής φέρνοντας σε δημιουργική συνδιαλλαγή επισκέπτες και πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Οι μικρότεροί μας φίλοι, μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων, θα έχουν την ευκαιρία να ζωντανέψουν το εργοστάσιο, ανακαλύπτοντας στοιχεία για τον τρόπο εργασίας, παίρνοντας ρόλους εργατών σε ένα εργοστάσιο μεταλλουργίας.

Ελάτε να ζήσουμε μαζί ένα μοναδικό ταξίδι πίσω στον χρόνο…!

Διάρκεια προγράμματος: 90 λεπτά

Η οικονομική συμμετοχή είναι :5,00 ευρώ για κάθε άτομο

Πληροφορίες – Διευκρινήσεις για το πρόγραμμα

  • Η περιήγηση στους χώρους του ΤΠΠΛ πραγματοποιείται ομαδικά υπό την καθοδήγηση ελληνόφωνου και αγγλόφωνου προσωπικού του Β-ΒΕΜ και σε συνεργασία με πρώην εργαζόμενο της ΓΕΜΛ.
  • Προτείνεται στους συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα για την περιήγηση.
  • Παροτρύνεται η χρήση οπτικοακουστικών μέσων.
  • Στο χώρο του ΤΠΠΛ λειτουργεί fun park cafe “Home” για μικρούς και μεγάλους.
  • Για κρατήσεις ή περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στο τηλέφωνο του Μουσείου: 2292025575 από τις 8:30 -13:30 ή και στο e-mail: bbem@otenet.gr,
  • Λεπτομερείς πληροφορίες για το Μουσείο και την ιστορία του χώρου της ΓΕΜΛ μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο bbem.edu.gr.

Σημείο συνάντησης: Είσοδος του Τεχνολογικού & Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου & ώρα 10:45

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

[ΠΗΓΗ: https://www.full-time.gr/, 24/6/2019]