ΠΗΡΕ ΤΕΛΙΚΑ ΨΗΨΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΠΑΡΩΔΙΑ» ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ…

Ολοκληρώθηκε με την ψηφοφορία η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.Μέσα σε ένα άκρως τοξικό κλίμα και σε συνθήκες πρωτοφανούς έντασης εκλεισε  η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (και ολίγον ΑΝΕΛ) ανοίγοντας αμέσως μετά το δρόμο για τη Συμφωνία των Πρεσπών που θα έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

151 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 148 κατά και ένας απών.

«Ναι» ψήφισαν οι έξι βουλευτές Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις, Κόκκαλης, Παπακώστα και Δανέλλης, που στοιχίζονται με τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κατερίνα Παπακώστα χειροκροτήθηκε ειρωνικά από τους βουλευτές της ΝΔ. «Όχι» είπε ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος.

Απών από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, που δήλωσε ότι θα ψήφιζε «όχι», όμως η ψήφος του δεν προσμετράται.

Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση φέρνει άρον – άρον τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή λες και είναι μια απλή τροπολογία. Όπως κάνει με τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που με διαδικασίες – εξπρές θέλει να τελειώσει. Σήμερα πήρε  την ψήφο εμπιστοσύνης και την Παρασκευή θα ξυπνήσουμε με τη συμφωνία κατατεθειμένη στις επιτροπές λες και είναι ένα άνευ ουσίας νομοσχέδιο. Θα συζητηθεί και μία ημέρα στη Βουλή και μετά θα σηκώσουν όλοι τα χεράκια τους και θα την ψηφίσουν. Και η ζωή συνεχίζεται…

Εμ δεν είναι έτσι. Πρόκειται για τη χειρότερη πολιτική κατάσταση από τη Μεταπολίτευση και δυστυχώς σ’ αυτήν βοηθούν να διαιωνίζεται δεξιοί βουλευτές.

Ας κοιταχθούν όλοι στον καθρέπτη και ας δουν το τέρας που κρύβουν μέσα τους. Και κυρίως ας μην κρύβονται πίσω από τους Συριζαίους ή τους Ποταμίσιους. Από αυτούς όλα τα περιμέναμε. Αλλά από τους δεξιούς ή τους «δεξιούς» άλλα περίμενε ο ελληνικός λαός και κυρίως οι Μακεδόνες.

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 17/1/2019]