ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Δηλώσεις κτηματολογίου σε επτά περιοχές

Σε ακόμα επτά περιοχές ξεκινά τις επόμενες ημέρες η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας για το κτηματολόγιο. Πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Δράμας, Καστοριάς, Λακωνίας, Ξάνθης, Φλώρινας και Χαλκιδικής, στα κομμάτια τους που δεν έχουν κτηματογραφηθεί κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της «Ελληνικό Κτηματολόγιο»:

  • Την προσεχή Δευτέρα 7 Ιανουάριου ξεκινά η συλλογή δηλώσεων στην Αιτωλοακαρνανία και στη Λακωνία. Στην Αιτωλοακαρνανία αφορά τις περιοχές Αγίου Νικολάου, Αγίου Κωνσταντίνου, Αγρίνιου, Δοκιμίου, Θεστιέων, Καμαρούλας, Νεάπολης, Νέας Αβόρανης, Παναιτώλιου και Παράβολος. Στη Λακωνία αφορά τους Δήμους Ελαφονήσου, Μονεμβασίας και το υπόλοιπο των Δήμων Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και Σπάρτης
  • Την επόμενη Δευτέρα 14 Ιανουάριου ακολουθούν οι περιοχές Δράμας, Ξάνθης, Χαλκιδικής, Καστοριάς και Φλώρινας. Στη Δράμα αφορά τους Δήμους Κάτω Νευροκοπίου, Παρανεστίου, Προσοτσάνης και το υπόλοιπο των Δήμων Δοξάτου και Δράμας. Στην Ξάνθη, τον Δήμο Μύκης και το υπόλοιπο των Δήμων Αβδήρων, Ξάνθης και Τοπείρου. Στη Χαλκιδική τους Δήμους Αριστοτέλη, Κασσάνδρας, Νέας Προποντίδας και το υπόλοιπο των Δήμων Πολυγύρου και Σιθωνίας. Στην Καστοριά, τον Δήμο Νεστορίου και το υπόλοιπο των Δήμων Καστοριάς και Ορεστίδος. Στη Φλώρινα, τέλος, το υπόλοιπο των Δήμων Αμύνταιου, Πρεσπών και Φλώρινας.

Με το νέο έτος ξεκίνησε η λειτουργία του κτηματολογίου σε περιοχές της βορειοδυτικής Αττικής, που κτηματογραφήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για τις περιοχές Ανω Λιοσίων, Αχαρνών, Ζεφυρίου, Θρακομακεδόνων, Καματερού και Φυλής, καθώς και η περιοχή Κρυονερίου του Δήμου Διονύσου, όπου ολοκληρώθηκε και επισήμως η κτηματογράφηση. Τέλος, η «Ελληνικό Κτηματολόγιο» παράτεινε έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2019 την προθεσμία υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων ή αιτήσεων διόρθωσης προδήλου σφάλματος στις περιοχές της Καβάλας που κτηματογραφήθηκαν το 2014.

[ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, του Γιώργου Λιάλιου, 04/01/2019]