ΚΑΙΡΟΣ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ «ΧΤΥΠΑ» ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Υπατία» βρίσκεται από την Τετάρτη (09/01) η χώρα μας – Ποιο είναι το

σπάνιο φαινόμενο που «χτυπά» κυρίως τη βόρεια Ελλάδα – Πού θα σαρώσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για θυελλώδεις ανέμους

Μια ασυνήθιστη παγωμένη βροχή έχει φέρει σε Μακεδονία και Θεσσαλία η κακοκαιρία «Υπατία», μαζί με μεγάλα ύψη βροχής στη δυτική Ελλάδα.

Οι θερμές αέριες μάζες πάνω από τις πολύ ψυχρές επιφανειακές, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), οδηγούν στη δημιουργία του φαινομένου της παγωμένης βροχής, δηλαδή οι σταγόνες της βροχής παγώνουν, αμέσως μόλις έρθουν σε επαφή με το έδαφος ή οποιαδήποτε επιφάνεια.

Αυτό έχει ως συνέπεια ακόμη και σε περιοχές που δεν υπάρχει χιονόστρωση, αλλά η θερμοκρασία παραμένει κάτω από το μηδέν, να προκαλείται συσσώρευση πάγου που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις.

Η παγωμένη βροχή, σύμφωνα με το Meteo, θα χτυπήσει και σήμερα σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Μάλιστα, για το σπάνιο καιρικό φαινόμενο είχε προειδοποιήσει ο Σάκης Αρναούτογλου, εφιστώντας την προσοχή των οδηγών.

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 10/1/2019]