ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ;

«Το 2015 στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές είχαν δουλειά άμεσα και έμμεσα άλλα 1000 άτομα. Το 2019 τα ελληνικά δικαστήρια ή θα εκδικάσουν 700.000.000 ευρώ στους Καναδούς επενδυτές για αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο, ή η νέα κυβέρνηση θα βρει λύση στο αδιέξοδο ή το συγκρότημα κλείνει οριστικά και χάνουν τη δουλειά τους άλλα 1000 άτομα».

Χάος υψηλής ανεργίας, μετανάστευσης Ελλήνων, επιχειρηματική φυγή, αποχώρηση επενδυτών και παράλυση παραγωγής, θα παραλάβει η επόμενη κυβέρνηση.

Η αγορά κινείται και θα κινείται, μόνο λίγους μήνες, από τα έτοιμα και τα μετρητά στα στρώματα. Διαβάστε στο Capital.gr τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τα νοικοκυριά. Οι μειώσεις βγάζουν μάτι…

Η αγορά ακινήτων είναι στην επικαιρότητα γιατί τα (πάσης φύσεως) “κοράκια” κάνουν πάρτι. Ας το προσέξουμε αυτό. Δεν κάνουν επενδύσεις. Πάρτι αρπαχτής γίνεται…

Μελετήστε λεπτομερώς τι μεγάλα ακίνητα πουλήθηκαν, από ποιους αγοράστηκαν και αν αυτοί που τα αγόρασαν θα δώσουν λεφτά έστω και για μπογιάτισμα… πριν κερδίσουν στην Ελλάδα με το κράτος συνεταίρο…

Το 2008 οι αγρότες αγόραζαν τα δικά τους λιπάσματα, τα ελληνικά λιπάσματα. Αυτά που βγάζαμε μέχρι και στην Κίνα… Το 2018 Κινέζοι και Ρώσοι “διακινητές” έχουν δική τους την ελληνική αγορά λιπασμάτων. Την αγορά που δεν πέρναγε ούτε εισαγόμενο κουνούπι… από λίπασμα.

Το 2008 οι τευτλοπαραγωγοί τροφοδοτούσαν την εγχώρια βιομηχανία ζάχαρης (κρατική με όλα τα κουσούρια αλλά εγχώρια) και κέρδιζαν κάπου 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Το 2018 θα δώσουμε πάνω από 170.000.000 ευρώ για εισαγόμενη ζάχαρη στην Ελλάδα. Και το κακό συνεχίζεται καθώς σωτηρία στην ΕΒΖ (έτσι όπως την λογαριάζουν…) δεν διακρίνεται.

Το 2015 στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές είχαν δουλειά άμεσα και έμμεσα άλλα 1000 άτομα. Το 2019 τα ελληνικά δικαστήρια ή θα εκδικάσουν 700.000.000 ευρώ στους Καναδούς επενδυτές για αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο, ή η νέα κυβέρνηση θα βρει λύση στο αδιέξοδο ή το συγκρότημα κλείνει οριστικά και χάνουν τη δουλειά τους άλλα 1000 άτομα.

Το 2014 η επένδυση των Κινέζων στον ΟΛΠ ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλημα και “λιμάνι της αγωνίας”, με συνέπεια να τραβηχτούν προς τα πίσω όλα τα επενδυτικά σχέδια της Cosco για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη της Ελευσίνας.

Το 2019 η παραπέρα επενδυτική πορεία των Κινέζων θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα να συνεχίσουν και στα ναυπηγοεπισκευαστικά. Διαφορετικά δείχνουν πως θα αναθεωρήσουν σκέψεις τους για την Ελλάδα αηδιασμένοι από τα ελληνικά κυβερνητικά παιχνίδια.

Το 2008 η ελληνική χαλυβουργική παραγωγή κάλυπτε ή μπορούσε να καλύψει άνετα τις ανάγκες της χώρας και με υπολογίσιμη οικοδομική ανάπτυξη. Το 2019, στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης, η χαλυβουργία, η τσιμεντοβιομηχανία, η βιομηχανία οικοδομικών υλικών, η χρωματουργία, τα γυαλί, το ξύλο και το χαρτί θα είναι “μαγικές εικόνες”.

Το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε δύο γιγαντιαία προγράμματα. Την αξιοποίηση του Ελληνικού και την αναδιάρθρωση του ενεργειακού με τρόπο που να λυθεί και η ηλεκτρική αιμορραγία μας σε παραγωγή, την οποία ακόμη μας καλύπτουν οι Αλβανοί, οι Βούλγαροι, οι Σκοπιανοί και οι Τούρκοι. Η κυβέρνηση του 2019 θα παραλάβει στο Ελληνικό ό,τι παρέδωσε. Και στην ενέργεια μαλλιά κουβάρια… με σύστημα κάλυψης αναγκών σε ρεύμα ίδιο με των κομμουνιστικών χωρών και τα ωράρια σε ρεύμα…

Αλλά και στο εμπόριο να πάμε. Στις αλυσίδες και την ανάπτυξη εμπορικών κυκλωμάτων. Το 2019 μέσα σε όλη την κακομοιριά που θα παραλάβει η επόμενη κυβέρνηση θα περιλαμβάνεται και το “σήριαλ” με τη μία και μοναδική σημαντική επένδυση. Αυτή της αμερικανικής BlackRock που τα βρόντηξε γιατί δεν μπορεί να συνεννοηθεί με το αριστερό κράτος-φάντασμα…

Και πάμε στα προεκλογικά καραγκιοζιλίκια σε βάρος των εργαζομένων με 5μηνες προσλήψεις στο κράτος, πάνω από 5.000 κομματικών φίλων (υπολογίζοντάς τους βέβαια ως εκλογικούς πελάτες, επί πέντε σε κάθε πρόσληψη).

Φεύγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους αφήσει στη μοίρα τους όπως και τα 630.000.000 ευρώ που ετοιμάζουν να δώσουν (σε όποιον τύχει από επιχειρήσεις…) για επιδότηση εργασίας όχι σε εφαρμογή κάποιας εργασιακής πολιτικής με σύστημα και με νόημα, αλλά για εργασιακό χαβαλέ… Κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα εισπραχθούν οι επιδοτήσεις τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές.

Θέμα χρόνου είναι να νοιώσουμε τις συνέπειες από την πραγματικότητα που σας περιγράψαμε (έστω και αν αφορά μέρος της οικονομίας ). Κατά την άποψή μας, κυβέρνηση να είναι σε θέση να ανατρέψει, να ρυθμίσει, να δώσει λύσεις και να βάλει σε τάξη πράγματα όπως τα παραπάνω (έχοντας τον ΣΥΡΙΖΑ –ως αντιπολίτευση–, να ωρύεται για γκρεμίσματα και ξεπουλήματα…) δεν στάθηκε, στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Ούτε την εποχή του τριτοκοσμικού σοσιαλισμού του ΠΑΣΟΚ (με τη γνωστή ανοχή, πολιτικού υπολογισμού και σκοπιμότητας…, της Ν.Δ.). Συνεπώς, αν δεν πάμε σε “θαύμα” (που δεν μας το χρωστάει ο Θεός…), πάμε σε χάος… Με τα επόμενα μνημόνια να μας καλωσορίζουν

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr, του Γιώργου Κράλογλου, 30/10/2018]