ΕΩΘΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ακόμη ένα όμορφο πρωινό στην ονειρεμένη πόλη της Αρναίας με τους ήχους της Φιλαρμονικής, όπου πιστή στο ραντεβού της κάθε χρόνο την25 Μαρτίου και την28η Οκτωβρίου, έτσι και φέτος τα μέλη της μαζί με τον Δάσκαλό τους τον κ. Βασίλη Κοκκαλιάρη περιδιαβαίνοντας τα μαγευτικά σοκάκια της Αρναίας, παιανίζουν το εορταστικό ξύπνημα, το «εωθινό».

Συγχαρητήρια στα μέλη της Φιλαρμονικής και στον Δάσκαλό τους κ.Βασίλειο Κοκκαλιάρη

Το έθιμο «Εωθινό» κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου είναι πολύ παλιό και τα τελευταία χρόνια αναβιώνεται από την Φιλαρμονική της Αρναίας

Το εορταστικό ξύπνημα, το «εωθινό», γινόταν ανήμερα της 28ης Οκτωμβριου το πρωί στις 5 η ώρα, όπου παλιά συμμετείχαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Παρήλαυναν ψάλλοντας εμβατήρια και θρησκευτικούς ύμνους για να γιορταστεί ο ξεσηκωμός για την Απελευθέρωση του Γένους.

Από το 1978 μέχρι σήμερα, δάσκαλος – μαέστρος είναι ο καθηγητής Μουσικής κ. Βασίλειος Κοκκαλιάρης.

Η αγάπη των μελών και των εκάστοτε αρχιμουσικών για την μουσική είναι πολύ μεγάλη γεγονός που κατέστησε την Φιλαρμονική θεσμό για την Αρναία και συμβάλλει στην μουσική αισθητική και καλλιέργεια του τόπου καθώς και στην δημιουργική απασχόληση των νέων.

Δείτε εδώ και ένα σχετικό βίντεο:

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 28/10/2018]