ΑΝΕΛ: ΑΠΟ ΤΟ… “ΛΙΝΤΣΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΧΤΑ” ΣΤΟ… “ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ”

Είναι αλήθεια πως η απόσταση ανάμεσα στο πρώτο σκέλος του τίτλου της ανάρτησης, που αφορά την πασίγνωστη πλέον δήλωση που έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμένος και στο δεύτερο σκέλος, που αποτελεί τμήμα της ανακοίνωσης που εξέδωσαν οι ΑΝΕΛ για την σωματική βία που υπέστη μέσω επίθεσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωσταντινέας είναι χαώδης.

Πλην όμως, το γεφύρωμα αυτής της απόστασης είναι επιθυμητό, καθώς δείχνει πολιτικό πολιτισμό και… καταγγελτική απόσταση απέναντι σε πρακτικές ή ιδέες που τροφοδοτούν ή δίνουν κιόλας άλλοθι και πρόκριμα στην βία.

Πιθανώς στους ΑΝΕΛ χρειάστηκαν 5 ολόκληρα χρόνια για να το συνειδητοποιήσουν από την στιγμή που στις 11 Σεπτεμβρίου 2013 Πάνος Καμένος θεώρησε χρήσιμο να προτρέψει ψηφοφόρους του κόμματος του να κάνουν κάτι, που ναι μεν το αθώωσε η δικαιοσύνη, δεν δικαιώθηκε όμως ποτέ δε, στην συνείδηση του απλού όσο και πολιτισμένου κόσμου, που δεν επιθυμεί την χρήση μεθόδων βίας στην επίλυση των καθημερινών διαφορών του ιδεολογικών και μη.

Γιατί όπως αποδείχτηκε, η βία και η ανοχή απέναντι της γεννάει ένα τέρας που είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί από ένα σημείο και πέρα.

Παρά τις χαώδεις διαφορές που νιώθουμε να χωρίζουν τις απόψεις μας σε σχέση με τους ΑΝΕΛ, πιστεύουμε ότι η ανακοίνωση αυτή είναι μια καλή αρχή για εκείνους σε σχέση τόσο με το πρόσφατο παρελθόν και σε σχέση βεβαίως με την προεκλογική περίοδο που διανύουμε και της οποίας η ένταση όπως και να έχει, αναμένεται να αυξηθεί όσο πλησιάζουμε προς την χρονική στιγμή τέλεσης των εκλογών.

Εκτός όλων των άλλων, είναι και μια ανακοίνωση που κατά κάποιον τρόπο δεσμεύει τους ΑΝΕΛ ως προς την πολιτισμένη διαχείριση όσων θεμάτων τους βρίσκουν πολιτικά αντίθετους από εδώ και στο εξής.

Αυτό φυσικά μένει να αποδειχθεί στην πράξη… Εκεί εντοπίζεται η υστέρηση. Από λόγια είμαστε χορτάτοι!

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com/, 28/9/2018]