ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΥ…

Και μια θεωρία συνομωσίας….

Δεν άργησε ο ειδικός «Σκουριολόγος» Νίκος Φωτόπουλος, ο στρατευμένος «δημοσιογράφος» της Εφημερίδας των Συντακτών, να ανακαλύψει (ή μήπως να του υποδειχθεί;) την «καταγγελία-αναφορά» του Παρατηρητηρίου, και να στήσει ένα τεράστιο άρθρο δύο σελίδων της εφημερίδας με τον «πιασάρικο» τίτλο «SOS για χιλιάδες τόνους καρκινογόνων ρύπων στις Σκουριές»!!!

Εκτός του ότι αναπαράγεται η μπουρδολογική «καταγγελία-φωτιά» του Τόλη, στο άρθρο γίνεται για μια ακόμη φορά κινδυνολογική επανάληψη των έωλων antigold επιχειρημάτων, όπως η περίφημη «αριθμητική των τόνων», με τις χιλιάδες τόνους ρύπους, δηλητήρια, αρσενικό και τα τοιαύτα…

Ο αριστοτέχνης Φωτόπουλος, ξέρει που να χτυπήσει… Στις φοβίες της κοινής γνώμης και στους υποσυνείδητους φόβους των μη ενημερωμένων αναγνωστών του… Βέβαια, οι αναγνώστες της «Εφημερίδας των Συντακτών» –όσοι έχουν απομείνει–, δεν χρειάζονται antigold άρθρα για να πεισθούν, ο σανός που τρώνε εδώ και χρόνια έχει φροντίσει γι’ αυτό…

Ίσως θα ήταν πιο πλήρες το άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών αν περιελάμβανε και όσα έγραψε αγανακτισμένος ο επίκουρος καθηγητής Ορυκτολογίας του ΑΠΘ Βασίλης Μέλφος, ο οποίος το 2016 έτυχε να διαβάσει ένα antigold δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται αναφορά για την ύπαρξη αμιάντου στις Σκουριές. H αντίδρασή του ήταν έντονη και σε ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο f/b «φώναξε» ότι τα όσα γράφει το δημοσίευμα δεν έχουν κανένα επιστημονικό υπόβαθρο, αφού ο τρεμολίτης που υπάρχει στις Σκουριές δεν είναι σ’ όλες τις περιπτώσεις αμίαντος, ενώ τα ποσοστά του είναι ιδιαιτέρως χαμηλά και ακίνδυνα για εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής. Ας θυμηθούμε την ανάρτηση του Βασίλη Μέλφου.

«Αμίαντος στις Σκουριές; Δεν υπάρχει!! Ο τρεμολίτης δεν είναι σε όλες περιπτώσεις αμίαντος και τα ποσοστά του είναι εξαιρετικά χαμηλά στα πετρώματα στις Σκουριές για να προκληθούν βλάβες στους εργαζόμενους και στους πολίτες. Τρεμολίτης όπως και χρυσοτίλης υπάρχουν σε πολλά διακοσμητικά πετρώματα, σε ποσοστά πολύ μικρά όπως και στις Σκουριές, και κατά περιπτώσεις ακόμη μεγαλύτερα! Ας βγουν οι “ειδικοί” και να πουν σταματήστε την εξόρυξή τους. Αν τολμούν!!!  Το άρθρο που επισυνάπτω γράφει απίστευτες βλακείες, και παρουσιάζει τα πράγματα διαστρεβλωμένα και κυρίως χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.»

Το δημοσίευμα που είχε προκαλέσει την αγανάκτησή του, ήταν βεβαίως της δική μας «άνεργης δημοσιογράφου» Σταυρούλας Πουλημένης. Η Σταυρούλα επί των antigold επάλξεων του stokokkino.gr, εξαπολύει τον Απρίλιο του 2016 τα βέλη της κατά των «ιμπεριαλιστών χρυσοθήρων»… Μετά την…Wikipedia και το ΥΠΕΝ, ανακάλυψε λοιπόν και η κα Πουλημένη ίχνη ακτινόλιθου στα Μεταλλεία Κασσάνδρας… Μόνο που δεν μας είχε πληροφορήσει πως –σύμφωνα με τη νομοθεσία–, το ΥΠΕΝ απλώς επέστρεψε τον φάκελο για να ενσωματωθούν πρόσθετα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, αλλά είχε βάλει έναν «θριαμβευτικό» υπέρτιτλο, «Βρέθηκε αμίαντος στις Σκουριές: Το ΥΠΕΝ επιστρέφει την τεχνική μελέτη στην Ελληνικός Χρυσός»!!

Και βέβαια, για να δείτε που στηρίζονται όλα αυτά τα «επιστημονικά άρθρα» να θυμίσουμε που είχε στηριχτεί η Πουλημένη για τα όσα γράφει. Κρατηθείτε: Στον Ομότιμο, και στον «θα γεμίσουμε καρκίνους» Μπένο!!!… Και ο Φωτόπουλος στηρίζεται βέβαια στην «καταγγελία-αναφορά» του Τόλη….

Κι επειδή έχω αρχίσει τώρα τελευταία να γίνομαι θιασώτης των θεωριών συνομωσίας, μήπως υπάρχει κάποιος λόγος για αυτή την κινητικότητα των τελευταίων ημερών; Μήπως εσκεμμένως και κατόπιν παραγγελίας ο Τόλης κάνει καταγγελία, η Εφημερίδα των Συντακτών παίρνει την «πάσα», και θα ακολουθήσει επερώτηση στη βουλή από «ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» με επικεφαλής την κα Ιγγλέζη, ή θα βγει ο κος Σταθάκης και θα πει πως «Δεν μπορούμε να δώσουμε άμεσα τις άδειες και κατόπιν καταγγελιών ‘κατοίκων’ θα επανεξετάσουμε την κατάσταση στις Σκουριές»;;;

Εδώ που έχουμε φτάσει όλα είναι πιθανά…

Ακόμα και να καθυστερήσουν οι άδειες μέχρι τον Σεπτέμβριο για να ανέβει ο κος Τσίπρας στο βήμα της ΔΕΘ και να «πουλήσει» κόκκινες γραμμές και αντίσταση στις Σκουριές!!!

[Σκίτσο του Ηλία Μακρή από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ]