ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ… ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ!!!

Που είναι ο Γιάννης Μίχος του Νικολάου, Οέο;;;

Στις 18 Μαΐου 2014, πριν από 4 χρόνια περίπου, διενεργήθηκαν οι δημοτικές εκλογές στην πατρίδα μας. Στον Δήμο Αριστοτέλη συμμετείχαν τρεις συνδυασμοί, οι οποίοι ήταν οι εξής:

Α’. Λαϊκή Συσπείρωση, με επικεφαλής τον Τρικαλιώτη Ιωάννη.

Β’. Κίνημα Ανάπτυξης, με επικεφαλής τον Μίχο Ιωάννη.

Γ’. Όραμα Πολιτών, με επικεφαλής τον Πάχτα Χρήστο.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 32 / 2014 τελεσίδη απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας), τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:

  • Γραμμένοι : 21.491
  • Ψηφίσαντες : 16.090 (συμμετοχή : 74,87%)
  • Άκυρα : 282 (1,75%)
  • Λευκά : 102 (0,63%)
  • Έγκυρα : 15.706 (97,61%)

Έλαβαν:

  • Α’. Λαϊκή Συσπείρωση : 302 ψήφους (1,92%)
  • Β’. Κίνημα Ανάπτυξης : 8.032 ψήφους (51,14%)
  • Γ’. Όραμα Πολιτών : 7.372 ψήφους (46,94%)

Ο Συνδυασμός Β’, Κίνημα Ανάπτυξης με επικεφαλής τον Μίχο Γιάννη, πλειοψήφησε με ποσοστό άνω του 50% (συν 1 ψήφο) του συνόλου των εγκύρων.

Από την εκλογική διαδικασία προέκυψε δημοτική αρχή από την πρώτη Κυριακή, με πλειοψηφούσα παράταξη το Κίνημα Ανάπτυξης και Δήμαρχο τον επικεφαλής της, Μίχο Γιάννη.

Όλοι μας ζήσαμε την προεκλογική περίοδο και την εκλογική μάχη.

Πολλοί ενδεχομένως να θυμούνται τι ειπώθηκε από τον επικεφαλής της κάθε παράταξης. Πολλοί όμως είναι και εκείνοι που θυμούνται με διαφορετικά λόγια τις θέσεις του κάθε επικεφαλής παράταξης, δημιουργώντας σύγχυση ως προς τις θέσεις τους, τόσο για επιμέρους θέματα, όσο και για το μείζον θέμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας στον Δήμο Αριστοτέλη.

Προκειμένου να αποφευχθεί η σύγχυση, εμείς δεν θα αναφερθούμε σε λόγια που θυμόμαστε, αλλά σε κείμενα. Θα αναφερθούμε στα κείμενα των προεκλογικών προγραμμάτων των παρατάξεων, τα οποία όλοι θα πρέπει να αναζητήσουμε από το αρχείο μας και να εξετάσουμε σε τι είχαν δεσμευτεί οι παρατάξεις ότι θα κάνουνε εάν εκλεγούν και τι κάνανε μετά την εκλογή τους.

Ασφαλώς, η εξέταση αυτή, δεσμεύσεων και έργων, έχει αξία για την παράταξη που πλειοψήφησε και ανέλαβε τη δημοτική αρχή. Για την παράταξη δηλαδή Κίνημα Ανάπτυξης και τον Μίχο Γιάννη, ο οποίος ανέλαβε την εντολή από την πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη να διοικήσει τον Δήμο, από το 2014 έως το 2019.

Προς διευκόλυνση όλων, το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης Κίνημα Ανάπτυξης, του Μίχου Γιάννη, μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Από το εν λόγω πρόγραμμα της παράταξης Κίνημα Ανάπτυξης, το οποίο είναι εκτενές και αναλυτικό, θα σταθούμε καταρχήν στο θεμελιώδες, το οποίο είναι ο επικεφαλής της.

Η πρόταση διαφορετικής Ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε στο εξώφυλλο του προεκλογικού προγράμματος, και η οποία κατατέθηκε στους πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη από το Κίνημα Ανάπτυξης, προέβλεπε ότι δήμαρχος Αριστοτέλη, εάν πλειοψηφήσει η εν λόγω παράταξη, θα είναι ο Γιάννης Μίχος του Νικολάου. 

Αυτός δηλαδή που εμφανίστηκε σε όλα τα χωριά, ανέλυσε και υποστήριξε το πρόγραμμα του, δεσμεύτηκε για την υλοποίησή του και ζήτησε την ψήφο των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη.

Η παράταξη Κίνημα Ανάπτυξης πράγματι πλειοψήφησε. Και εκλέχθηκε Δήμαρχος Αριστοτέλη ο επικεφαλής της, Γιάννης Μίχος του Νικολάου.

Που είναι ο Γιάννης Μίχος του Νικολάου; Γιατί εγκατέλειψε τον Δήμο; Γιατί πρόδωσε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη που τον ψήφισε ;

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Γιάννης Μίχος του Νικολάου, εκλεγμένος Δήμαρχος Αριστοτέλη, μετά από σχεδόν ενός έτους θητεία, την άνοιξη του 2015 παραιτήθηκε, για αδιευκρίνιστους, ή και σκοτεινούς λόγους.

Ο Γιάννης Μίχος, για λόγους που μόνον ο ίδιος και ο Θεός γνωρίζουν, παραιτήθηκε, πετώντας στα μούτρα των πολιτών της πλειοψηφίας του Δήμου Αριστοτέλη την εντολή που είχε λάβει μόλις πριν από ένα έτος περίπου. 

Αδιαφόρησε παντελώς για τις υποσχέσεις που είχε δώσει, για τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει, για τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει, για την ελπίδα για ενότητα που έθρεψε σε πολλούς. Δεν δίστασε να αποποιηθεί την ευθύνη που είχε αναλάβει απέναντι στους πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη, να δώσει στον τόπο μας το μέλλον που του αξίζει, όπως βαρύγδουπα σημειώνει στην εισαγωγή κιόλας του προεκλογικού του προγράμματος.

Ο Γιάννης Μίχος και η παράταξη Κίνημα Ανάπτυξης αποδείχθηκαν πολύ κατώτεροι τόσο των προσδοκιών που καλλιέργησαν, όσο και των απαιτήσεων που έχει ο Δήμος Αριστοτέλη. Ο Γιάννης Μίχος και οι συνεργάτες του δεν στάθμισαν και δεν αξιολόγησαν σωστά τις απαιτήσεις. Έσυραν το Δήμο Αριστοτέλη σε μία χαμένη κυριολεκτικά πενταετία.

Στην καλύτερη περίπτωση, ιεράρχησαν τα προσωπικά ζητήματα υψηλότερα από τα κοινά. Στην καλύτερη περίπτωση, βάρυνε περισσότερο στην ζυγαριά της συνείδησής τους το ατομικό από το συνολικό συμφέρον. 

Ενώ στην χειρότερη περίπτωση, πούλησαν, μεταφορικά και ενδεχομένως κυριολεκτικά, την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών στοχεύσεων, αδιαφορώντας για το μέλλον του Δήμου, αδιαφορώντας για το μέλλον των πολιτών του, αδιαφορώντας για όλους εμάς.

Ο Δήμος Αριστοτέλη όμως δικαιούται πολλά περισσότερα. Δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ακόμη μία πενταετία. Ο Δήμος Αριστοτέλη έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε ένα Δήμο πρότυπο, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Δήμος Αριστοτέλη διαθέτει τους φυσικούς πόρους. Διαθέτει και τους ανθρώπους. 

Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Το μόνο που απαιτείται είναι σχεδιασμός και βούληση, πρωτίστως από τους τοπικούς άρχοντες και την κεντρική διοίκηση της χώρας. Διαχρονικά και μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός, ούτε καν σκέψη από τους τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι αναλώνονται σε μικροπολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες, αδιαφορώντας παντελώς για την επόμενη μέρα, για το αύριο.

Οι δημοτικές εκλογές όμως είναι προ των πυλών . . . Όλοι μας θα πρέπει να θυμηθούμε ! ! !

Ο Δήμος Αριστοτέλη είναι πεδίον δόξης λαμπρόν! ! !

Η μόνη προϋπόθεση για να πετύχουμε είναι να είμαστε μονοιασμένοι! ! !

Συμφιλίωση, επ’ ωφελεία όλων! ! !

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com/, του Αθανασίου Καρίνα Μεταλλειολόγου Μηχανικού – Γεωτεχνικού, 11/7/2018]