ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΥΜΠΑΣ: ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

“Ορφανός” ήταν ο δήμος Αριστοτέλη από εκπροσώπηση δημάρχου κατά την χθεσινή συνεδρίαση των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων της Κεντρικής Μακεδονίας για το μείζον ζήτημα της νέας ονομασίας των Σκοπίων σε “Βόρεια Μακεδονία”.

Ο Γιώργος Ζουμπάς δεν παρέστη σ’ αυτήν την ιστορική από κάθε άποψη συνεδρίαση, που έγινε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, στο ίδιο όπου πριν 3 μήνες πήγε εκεί για να λάβει μέρος σε μια σύσκεψη για την ανάπτυξη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του αναλώθηκε κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας και της επένδυσης.

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που ο κ. Ζουμπάς δεν έδωσε το παρόν. Εικασίες θα μπορούσαν να γίνουν πολλές. Το αναφέρουμε αυτό καθώς η παρουσία του για παράδειγμα είναι δεδομένη μέχρι σήμερα σε εκδηλώσεις που θα μπορούσε να τοποθετηθεί εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Δεν έχασε ποτέ και καμία τέτοια “ευκαιρία” ο κ. Ζουμπάς.

Πάντως το δεδομένο είναι ένα. Η απουσία του εκτελούντος χρέη δημάρχου, όπως και η γενικότερη απουσία τοποθέτησης ενός δήμου με ένα τόσο βαρύ όνομα, επί του ακανθώδους ζητήματος, ενώ έχουν περάσει δυο εβδομάδες σχεδόν μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση της γείτονος χώρας.

Στην εκδήλωση όπως μάθαμε ήταν παρόν ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Αριστοτέλη Αργύρης Τσακνής. Δεν ξέρουμε αν ο κ. Ζουμπάς τον όρισε σαν εκπρόσωπο του ίδιου και του Δήμου, καθώς η ΠΚΜ έστειλε προσκλήσεις σ΄όλους του δημάρχους και σ’ όλα τα μέλη ξεχωριστά κάθε δημοτικού συμβουλίου των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Για παράδειγμα οι δήμοι Κασσάνδρας, Νέας Προποντίδας και Πολυγύρου εκπροσωπήθηκαν αυτοπροσώπως από τους δημάρχους τους κ. Κυρίτση, κ. Καρρά, και κ. Ζωγράφο αντίστοιχα. Εκτός του κ. Ζουμπά δεν έδωσε το παρόν και ο δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος εξαιτίας των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος του μετά από την θεομηνία της περασμένης Τρίτης.

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com/, 28/6/2018]