ΠΟΛΥ ΑΣΤΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.

Σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα ορεινά του νομού και πιθανόν στην Σιθωνία.
Το Σάββατο φαίνεται οτι θα είναι η “βαρύτερη” ημέρα με καταιγίδες που θα είναι πιθανόν ισχυρές με δυνατούς ανέμους και πιθανόν με χαλαζοπτώσεις και πλημμύρες.
Προληπτικά απομακρύνετε αυτοκίνητα από κοίτες χειμάρρων και αποφύγετε θαλάσσιες δραστηριότητες όπως ψάρεμα κλπ.
Την Κυριακή και πάλι θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια και νοτιοανατολικά του νομού, ωστόσο θα υπάρχουν και διαλείμματα ηλιοφάνειας.
Είναι βέβαιο ότι όσοι θα κινηθείτε στο οδικό δίκτυο του νομού ειδικά το Σάββατο θα βρεθείτε σε βροχή και καταιγίδα οπότε να δείξετε προσοχή.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στις ορεινές περιοχές όπου θα κυμανθεί γύρω στους 27 βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και τους 23 στα ορεινά.
Οι άνεμοι θέλουν προσοχή κατά την διάρκεια των καταιγίδων θα ενισχύονται απότομα σε ένταση ενώ όπως είναι φυσικό η σχετική υγρασία θα είναι αυξημένη.
Βροχές και καταιγίδες στον Πολύγυρο το Σάββατο ενώ την Κυριακή καταιγίδα το μεσημέρι και το απόγευμα με δροσιά αφού το θερμόμετρο δεν θα ανέβει πάνω από τους 25 βαθμούς.
Καταιγίδα πιθανώς ισχυρή το Σάββατο στα
Νέα Μουδανιά ενώ την Κυριακή πιθανότητα για μπόρα το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ η θερμοκρασία εδώ θα φτάνει τους 27 βαθμούς.

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/, 15/6/2018]