ΣΕ ΜΕΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ «ΛΑΚΚΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑ»

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση αναρμοδιότητας και παρέπεμψε την υπόθεση σε Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Με σύμφωνη τη γνώμη του εισαγγελέα και ομόφωνη απόφαση της έδρας, η δίκη για τους 26 κατηγορούμενους της υπόθεσης του Λάκκου Καρατζά παραπέμπεται σε Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Οι κατηγορίες μεταξύ των οποίων είναι η κατασκευή όπλων και εκρηκτικών, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές κ.α., αφορούν την διαδήλωση που έλαβε χώρα στις 12 Μαΐου 2013 στην περιοχή του Λάκκου Καρατζά στις Σκουριές, καθώς και άλλα συμβάντα που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Ιερισσού.

Καθώς οι κατηγορούμενοι κατηγορήθηκαν αρχικά για δράση στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187) – πράγμα που κατέπεσε με εισαγγελικό βούλευμα – είχαν παραπεμφθεί σε Τριμελές (σήμερα, 10/5/2018). Το δικαστήριο ωστόσο έκανε δεκτή την ένσταση αναρμοδιότητας, γι’ αυτό και παρέπεμψε την υπόθεση σε Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο που είναι θεωρητικά αρμόδιο για την εκδίκαση κακουργημάτων.

Στο δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί 150-200 αλληλέγγυοι όπου ανάρτησαν πανό. Οι συνήγοροι των κατηγορούμενων χαρακτήρισαν θετική την εξέλιξη της υπόθεσης.

 

[ΠΗΓΗ: https://omniatv.com/, του Χρήστου Μπαϊραμίδη, 10/05/2018]