Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ “ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ”… #SKOURIES

Στιγμιότυπο από την στοχευμένη πολιτική ορθότητα των “οικολόγων”

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ BLOG: Οποιαδήποτε ομοιότητα του “μοντέλου” οικολόγου που περιγράφεται στην ανάρτηση που ακολουθεί με τους antigold της Χαλκιδικής μόνο συμπτωματική δεν είναι…

Η πιο πάνω εικόνα είναι πρόσφατη απ’ το tvxs, απ’ τη στήλη “το σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου”. Το μήνυμα που περνά είναι διαχρονικό, αλλά συμπτωματικά είναι επίκαιρο και για όσα ακολούθησαν μια πρόσφατη ανάρτηση στη σελίδα του ιστολόγιου στο Facebook.

Η ανάρτηση ήταν ένας σύνδεσμος σε κυπριακό περιοδικό, που δημοσίευσεάρθρο του Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Κύπρου Ανδρέα Πουλλικκά, με τίτλο “Γιατί τα φωτοβολταϊκά και οι ανεμογεννήτριες κάνουν την ηλεκτρική ενέργεια πιο ακριβή;”

Τόσο ο τίτλος του άρθρου όσο και η ιδιότητα του αρθρογράφου συγκέντρωσαν μεγάλο ενδιαφέρον, μέχρι τώρα η ανάρτηση έχει 41 κοινοποιήσεις, “απήχηση” σε μερικές χιλιάδες άτομα, αλλά και σχόλια που δείχνουν την έντονη ενόχληση όσων κοιμούνται και ξυπνούν με μια ανεμογεννήτρια στην αγκαλιά.

Ένα απ’ τα σχόλια που δείχνουν την έντονη ενόχληση προήλθε από χρήστη που δηλώνει “διαχειριστής σελίδας Οικολογικής Κίνησης” και λέει:  “Αστείο άρθρο! Μη σας φανεί παράξενο αν ο πρόεδρος της κυπριακής ΡΑΕ αποδειχτεί μέτοχος σε εταιρία μεταφοράς πετρελαιοειδών…”

Φυσικά τέτοιου τύπου αναρτήσεις εύκολα μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον δικαστικών αρχών, αν τις πάρει είδηση ο Πρόεδρος της Κυπριακής ΡΑΕ, αλλά αυτό ενδιαφέρει προφανώς τον ίδιο.

Αυτό που έχει ευρύτερο ενδιαφέρον εν προκειμένω είναι πως το σχόλιο δείχνει ακριβώς έναν τρόπο σκέψης που ταιριάζει στο σκίτσο του Δερμεντζόγλου: οι αυτοαποκαλούμενοι “οικολόγοι” θεωρούν πως δεν πειράζει αν δεν έχουν επιχειρήματα να καταθέσουν, μπορούν να απαξιώνουν ανέξοδα το συντάκτη κι έχουν το δικαίωμα να πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα επί δικαίων και αδίκων, πιστεύοντας ή ελπίζοντας πως η λάσπη δεν θα αγγίζει ποτέ τους ίδιους.

Ωστόσο η συγκεκριμένη Οικολογική Κίνηση είναι γνωστή για τις καλές της σχέσεις με το WWF και το Heinrich Böll Stiftung, το μακρύ χέρι των Γερμανών Πράσινων στην Ελλάδα, οπότε εύκολα θα μπορούσε κανείς ν’ αντιστρέψει τον πιο πάνω συλλογισμό και να τον διατυπώσει σε “Μη σας φανεί παράξενο αν αυτός που έκανε το πιο πάνω σχόλιο αποδειχτεί πως χρηματοδοτείται από κάποιο stiftung”.

Μόνο που στην περίπτωση αυτή καταλήγουμε με μια κοινωνία που δεν διδάχτηκε απολύτως τίποτα απ’ την περιπέτεια της χρεοκοπίας, αδυνατεί πλήρως να συζητήσει σοβαρά και συνεχίζει στον ίδιο στραβό δρόμο των 40 χρόνων της μεταπολίτευσης, στο δρόμο του φανατισμού για τη “φανέλα”:

“οι “άλλοι” έχουν άδικο, όποιοι κι αν είναι, αρκεί που είναι “άλλοι” και δεν είναι “δικοί μας”.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν στον καθένα που έχει πληκτρολόγιο τη δυνατότητα να διατυπώνει ελεύθερα τις σκέψεις του, μόνο που πλέον στο δημόσιο διάλογο εμφανίζονται, μέσα απ’ τις αναρτήσεις του καθενός, εκτός απ’ τα επιχειρήματα, τόσο το ήθος όσο και η παιδεία του. Κι αυτό ακριβώς είναι που επιδεικνύει το συγκεκριμένο σχόλιο του αυτοαποκαλούμενου “οικολόγου”.

Την συνέχεια αυτού του ιδιαιτέρως αποκαλυπτικού άρθρου μπορείτε να την διαβάσετε στο

greeklignite.blogspot.gr

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 17/5/2018]