Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ…

Αυτές τις ημέρες, όσο και αν η θρησκευτικότητα του εορτασμού του Πάσχα τείνει να μειωθεί τη σημερινή εποχή, όλοι σκεφτόμαστε το νόημα της Ανάστασης. Και είναι διαπιστωμένο ότι η συμβολική Ανάσταση Χριστού, μας γεμίζει και ελπίδες για Ανάσταση σε άλλες πτυχές της ζωής μας, προσωπικές, οικογενειακές, κοινωνικές ή και εθνικές.

Και φέτος πολλοί τίτλοι εφημερίδων αναφέρονται στην «εθνική Ανάσταση» που όλοι προσδοκούμε εδώ και αρκετά χρόνια… Σωστά. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και το Πάσχα είναι γιορτή ελπίδας. Η εθνική όμως Ανάσταση περνά μέσα από πολλές μικρές «Αναστάσεις», στο σπίτι, στην οικογένεια, στο χωριό, στο δήμο μας, που είναι στο χέρι μας να πετύχουμε. Για παράδειγμα, δεν θα έρθει ποτέ το τέλος αυτής της κρίσης αν δεν καθίσουμε να σκεφτούμε όλοι μαζί τι δεν κάναμε καλά τόσα χρόνια και φτάσαμε μέχρι εδώ… Να πιαστούμε χέρι-χέρι και να το διορθώσουμε. Να αφήσουμε στην μπάντα τις μικροδιαφορές μας και το κοντόφθαλμο προσωπικό όφελος και –για μια φορά–, να κοιτάξουμε την μεγάλη εικόνα, πέρα από το δάκτυλό μας.

Η περιοχή μας έχει περάσει πολλά. Αλλά είναι και ευλογημένη με την απίστευτα όμορφη φύση, τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, την βαριά πολιτιστική κληρονομιά. Η ελπίδα για την Ανάσταση του τόπου μας περνά αποκλειστικά και μόνο μέσα από την ορθολογική εκμετάλλευση όλων αυτών προς όφελος των κατοίκων. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για τα «κακά» μεταλλεία και το διχασμό και τον τουρισμό και τους μελισσοκόμους και τις θέσεις εργασίας και τα «αρχέγονα» δάση… Όλα αυτά περιλαμβάνονται σε κοντόφθαλμες και ιδιοτελείς πολιτικές συγκεκριμένων ομάδων που έχουν συμφέρον στην ΒΑ Χαλκιδική να υπάρχει ένας μόνιμος αναβρασμός. Σε εμάς έγκειται να ανοίξουμε τα μάτια μας και να συνειδητοποιήσουμε πως σε αυτή την ευλογημένη γη χωράμε ΟΛΟΙ και μπορούμε να μεγαλουργήσουμε σε όλους τους τομείς. Αρκεί να το θελήσουμε και να σταματήσουμε τα πείσματα, τα οποία εξυπηρετούν οτιδήποτε άλλο εκτός από το συμφέρον του τόπου.

Δυστυχώς δεν βλέπουμε ακόμα σημάδια προς αυτή την κατεύθυνση… Ούτε από τη δημοτική αρχή, ούτε από την πολιτεία, ούτε από διάφορους τοπικούς πολιτικούς «ταγούς» της κοινής γνώμης . Για σκεφτείτε λίγο: Αν δεν υπήρχε αυτή η αντίδραση που θα βρισκόταν σήμερα ο δήμος μας;. Γεμάτος θύλακες ανάπτυξης που θα δρούσαν τοπικά, αλλά ο αντίκτυπος του έργου τους θα ήταν εθνικός. Αυτός είναι ο μονόδρομος μέσα από τον οποίο για ακόμα μια φορά η Ελλάδα θα αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της… Και είναι στο χέρι του κάθε δημότη, του κάθε πολίτη, του κάθε Έλληνα να συμμετέχει σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια και να αποτελέσει κομμάτι και ενεργό στοιχείο του μηχανισμού της εθνικής Ανάστασης. Που όπως φαίνεται δεν θα αργήσει…

Μέχρι τότε να είστε καλά, και να κυνηγάτε το όραμά σας με επιμονή και υπομονή. Η Ανάσταση είναι κοντά…

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.