Η ΠΕΜΠΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ “KOUZINA 2018”!

Η πέμπτη δημοσιογραφική επίσκεψη του KOUZINA 2018 αναμένεται να σηματοδοτηθεί από τη συμμετοχή σε αυτήν

Ελλήνων εκπροσώπων Τύπου, οι οποίοι προγραμματίζεται να αποτυπώσουν σε σπουδαία έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. εικόνες και εντυπώσεις που θα αποκομίσουν κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας με τίτλο «η μοναστηριακή κουζίνα».

Οι συμμετέχοντες στο εν λόγω KOUZINA trip θα καταγράψουν την εκδήλωση με τίτλο: Η «γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα του Ιουνίου στο Γομάτι, ενώ θα απολαύσουν αυθεντικό μοναστηριακό δείπνο στο restaurant «Χρυσό Αγκίστρι» της Ουρανούπολης, διά χειρός Ντίνας Νικολάου και αγιορείτη μοναχού. Παράλληλα θα περιπλανηθούν ανάμεσα σε βυζαντινά μνημεία και γαστρονομικά σημεία της Ουρανούπολης, προκειμένου να δοκιμάσουν προϊόντα αθωνικής πρωτογενούς παραγωγής. Άλλωστε, η συγκεκριμένη θεματική ενότητα προωθεί – εκτός από τη μοναστηριακή κουζίνα ή τα θρησκευτικά «κουρμπάνια» – ολόκληρη την τοπική μοναστική παραγωγή: ελιές, λάδι, μέλι, βότανα, προϊόντα κοσμετολογίας, οίνο, τσίπουρο και βιολογικά γλυκά.

Τουριστικά συνδέεται με τις τοπικές προσκυνηματικές περιηγήσεις πριν από το Άγιον Όρος, «ξεκλειδώνει» πάνω από 10 επιλεγμένα τοπικά ξωκλήσια και ιερά μετόχια, ανοίγει τις πόρτες τους στο κοινό που καλείται να παρακολουθήσει εαρινούς εσπερινούς και να γευθεί την ελληνική θρησκευτική κουζίνα, ζωντανεύοντας έτσι – για μία ολόκληρη εβδομάδα – την πράσινη ύπαιθρο της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Η περιπλάνηση των Ελλήνων εκπροσώπων Τύπου στην προαθωνική χερσόνησο στοχεύει στην ανάδειξη ενός ευρέως προσκυνηματικού μοντέλου διακοπών, το οποίο ξεφεύγει από το μονοδιάστατο πυλώνα και «δένει» ιδανικά πολλές μορφές τουρισμού γύρω από έναν προωθητικό άξονα με συγκεκριμένο περιεχόμενο και ιδιαίτερα ποιοτική μορφή.

Στόχο του εν λόγω KOUZINA trip αποτελεί η προώθηση της αμιγώς «προ του Άθω περιοχής» στην ελληνική τουριστική αγορά ως μεσογειακού προορισμού διακοπών μέσω του brand «Mount Athos», το οποίο όμως εμφανίζεται εμπλουτισμένο με δεκάδες εναλλακτικές προτάσεις διακοπών.

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr/, 26/3/2018]