17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013: “ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ; ΜΑΣ ΕΚΑΨΑΝ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ”

Ξημερώματα Κυριακής 17ης Φεβρουαρίου 2013. Το τηλέφωνο, είτε το σταθερό, είτε το κινητό, των περισσοτέρων κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής χτύπησε επίμονα εκείνη τη νύχτα. Όποιος το σήκωνε άκουσε κάτι που στην αρχή του φάνταζε απίστευτο: “Τα έμαθες τα νέα; Μας έκαψαν τις Σκουριές”.

Όσο περνούσε η ώρα και έβγαιναν στην δημοσιότητα μέσα από site και πρωινές ενημερωτικές εκπομπές των καναλιών οι πρώτες πληροφορίες αλλά και οι πρώτες εικόνες από την καταστροφική εμπρηστική επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων στο μεταλλείο των Σκουριών την θέση της αρχικής αμηχανίας πήρε η αγανάκτηση και το γιατί.

Μέσα σ’ όλα τα αδιανόητα εκείνης της βραδιάς υπήρξε και μια πτυχή πουαναβάθμισε στο “μη παρέκει” τον αποτροπιασμό όλων όσων διακατέχονται από λογική και αισθήματα. Το λούσιμο με βενζίνη των δυο εργαζομένωνστον τομέα της φύλαξης και η απειλή των δραστών με πυρπόληση των σωμάτων τους, αν δεν ήταν συνεργάσιμοι μαζί τους.

Το κλείσιμο δε που επιφύλαξαν οι δράστες αυτής της εμπρηστικής επιχείρησης στο μεταλλείο των Σκουριών ήταν “περιβαλλοντικά – επικό” κατά κάποιον τρόπο. Έκοψαν και έριξαν 3 κορμούς δέντρων έξω από το φλεγόμενο μεταλλείο έτσι ώστε να καθυστερήσουν όσο περισσότερο γίνεται την άφιξη των πυροσβεστικών δυνάμεων στο σημείο…

Το τι έχει μεσολαβήσει από τότε μέχρι σήμερα χρειάζονται μέρες για να γραφτούν και να ειπωθούν. Δυο είναι τα ζητήματα που κατά τη γνώμη μας, είναι άξια λόγου και αναφοράς.

Το 1ο ζήτημα αφορά την απόδοση δικαιοσύνης, καθώς ακόμη δεν έχει αρχίσει η δίκη της υπόθεσης.

Το 2ο ζήτημα αφορά την συνολική αδιαφορία που επιδεικνύουν τόσο τα 3 κανάλια της ΕΡΤ όσο και τα υπόλοιπα ιδιωτικά, αλλά και εφημερίδες και ιστολόγια ως προς την δημοσιογραφική διερεύνηση αυτής της σκοτεινής υπόθεσης.

Στην κυριολεξία δεν κουνιέται φύλλο λες και ένα ολόκληρο σύστημα με ετερόκλητες αναφορές (υποτίθεται), παρ’ όλα αυτά έχει συντονιστεί “με κλειστά μάτια”, έτσι ώστε να ξεχαστεί αυτή η υπόθεση, όσο πιο ανώδυνα και γρήγορα γίνεται.

Μάλλον, το… δημόσιο συμφέρον όπως επιχείρησαν πριν από λίγους μήνες να μας το παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής “ERT Report” έχει κι’ αυτό τις “αδυναμίες – συμπάθειες” του.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 17/2/2018]