ΤΡΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός , Δ. Δημητριάδης (δεξιά), κατά την παραλαβή του βραβείου

Τρεις διακρίσεις στα φετινά Responsible Business Awards έλαβε η Ελληνικός Χρυσός για τη συνεισφορά της στους τομείς του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και του αθλητισμού.

Ειδικότερα, έλαβε τις εξής διακρίσεις: Gold Award για το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης της Ελληνικός Χρυσός , ένα από τα πιο πρωτοποριακά συστήματα παρακολούθησης περιβάλλοντος στην Ευρώπη, και το πιο εκτεταμένο σε εθνικό επίπεδο.

Bronze Award για τη στήριξη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και τη στήριξη της χρυσής συμμετοχής της στην Παρασλυμπιάδα του Ρίο και

Silver Award για την κοινωνική συνεισφορά και την πραγματική ανάπτυξη στη ΒΑ Χαλκιδική που αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα πραγματικής ανάπτυξης εν μέσω κρίσης αλλά και δείγμα γραφής της παράλληλης με τη μεταλλευτική οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός , Δημήτρης Δημητριάδης, με αφορμή τη βράβευση της εταιρείας δήλωσε τα εξής: “Συνεχίζοντας μια μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων, π μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε αυτήν την επένδυση είναι και το “κλειδί” στο όραμά μας. Να καταστήσουμε ξανά την Ελλάδα μία από τις σημαντικότερες παραγωγούς χαλκού και χρυσού, δημιουργώντας την παραγωγική δυναμική που μέσω της τεχνογνωσίας, της υιοθέτησης των βέλτιστων διαθέσιμων πρακτικών, των υψηλότερων διεθνών προδιαγραφών, και της έμπρακτης οικονομικής και κοινωνικής συνεισφοράς, θα δώσει στη χώρα την προοπτική που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την κρίση».

Να σημειωθεί πως το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης της Ελληνικός Χρυσός , με 320 σημεία περιβαλλοντικού ελέγχου, κόστος εξοπλισμού άνω των 4 εκατ. ευρώ, και ετήσιο κόστος λειτουργίας των σταθμών παρακολούθησης άνω των 2 εκατ. ευρώ, αποτελεί ένα από τα πιο εκτεταμένα συστήματα περιβαλλοντικής παρακολούθησης όλων των περιβαλλοντικών παραμέτρων, εντός και εκτός των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός , με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, παρακολουθείται και καταγράφεται δημόσια η ποιότητα των εδαφών, των νερών, της ατμόσφαιρας, και ελέγχονται πλήρως οι θόρυβοι. Τα αναλυτικά αποτελέσματα των μετρήσεων παρουσιάζονται σε πίνακες και διαγράμματα και υποβάλλονται σε τριμηνιαία και ετήσια βάση στην πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές, ενώ όλα τα περιβαλλοντικό στοιχεία, που λαμβάνονται από ένα πυκνό δίκτυο οργάνων μέτρησης και σημείων δειγματοληψίας σε έδαφος, νερό και αέρα είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσω του Διαδικτύου.

[ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ, 22/02/2018]