ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΏΝ ΕΠΙΣΚΈΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΏΘΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΛΆΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ ΑΠΌ ΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΉ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉ

Θεματικές κρουαζιέρες, ιστιοπλοικές αποδράσεις, καταδυτικές και αλιευτικές ενασχολήσεις, αλλά και πληθώρα θαλάσσιων αθλητικών δραστηριοτήτων στις «61 καλύτερες λευκές παραλίες της Ανατολικής Χαλκιδικής» παρουσιάσθηκαν τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στο Αμβούργο ως αναπόσπαστα τμήματα του ολοκληρωμένου πακέτου θαλάσσιου τουρισμού της προαθωνικής χερσονήσου.

Με έμφαση στα θαλάσσια τοπία του Αθωνικού Κόλπου και της Αμμουλιανής, ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού πραγματοποίησε ένα πραγματικά στοχευμένο D2D πρόγραμμα επαγγελματικών επισκέψεων σε εκπροσώπους τουριστικών γραφείων της εύρωστης γερμανικής πόλης, προωθώντας το πακέτο εναλλακτικού θαλάσσιου τουρισμού με τίτλο «Sailing, Diving & Cruising».

Παράλληλα, παρουσίασε ένα συνδυαστικό adventure πακέτο διακοπών όπου οι καταδυτικές δραστηριότητες συναντούν τις περιπατητικές διαδρομές στον Άθωνα και το Αριστοτελικό Όρος, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους Γερμανούς συνομιλητές για το καινοτόμο εύρος της εναλλακτικής ιδέας.

«Όταν οι μορφές τουρισμού μετατρέπονται σε θέματα και τα θέματα σε μορφές τουρισμού τότε έχουμε πετύχει την εναλλακτικότητα και στις περισσότερες περιπτώσεις τη μοναδικότητα στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν» αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Π.Ο.Τ. Γιάννης Γερούκης. Και συνεχίζει: «Δύο μοναδικά παγκόσμια ιστορικά σημεία, ο Άθωνας και ο Γενέθλιος Τόπος του Αριστοτέλη, αξιοποιούν τους μύθους που τα περιβάλλουν με κάθε τρόπο, αναδεικνύοντας μέσα από το φυσικό τους περιβάλλον τη βαριά ιστορική τους κληρονομιά. Χωρίς να παρακάμπτεται ο σεβασμός στην πολιτιστική τους αξία τα δύο ισχυρά brands που κουβαλούν αποτελούν σήμερα μοχλό ανάπτυξης ολόκληρης της τοπικής τουριστικής κοινωνίας».

Η δραστηριότητα θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες στη διεθνή τουριστική έκθεση Boot του Ντίσελντορφ, όπου η προώθηση της συγκεκριμένης θαλάσσιας πρότασης θα απευθυνθεί εκ νέου σε κοινό και επαγγελματίες, ενώ οι Γερμανοί εκπρόσωποι Τύπου που αναμένονται στην περιοχή κατά τη διάρκεια του KOUZINA 2018 σχεδιάζεται να αποκτήσουν ιστιοπλοϊκές και αλιευτικές εμπειρίες, τόσο στον Αθωνικό, όσο και στον Ακάνθιο Κόλπο.

Ξεφυλλίστε εδώ τον επαγγελματικό κατάλογο, αναφορικά με το θαλάσσιο τουρισμό.  

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr, 15/1/2017]