ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ…

Προφανώς ο «εποικοδομητικός διάλογος» κυβέρνησης- Ελληνικού Χρυσού επεκτείνεται και σε άλλους χώρους, όπως αυτός των μπλογκ της Χαλκιδικής… Έτσι, ο ομότιμος Σαράντης Δημητριάδης με διάθεση διαλόγου απαντά στην… απάντηση της ανάρτησής του περί του «αόμματου συστήματος περιβαλλοντικής παρακολούθησης» της εταιρείας.

Ένα έχω να πω… ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΓΑΤΑΚΙΑ να βγείτε σε θέματα γεωλογίας στον τρισμέγιστο ομότιμο καθηγητή; Η «απάντηση-φωτιά» ήρθε να πέσει σαν πέλεκυς στα κεφάλια των ασεβών που τόλμησαν να ειρωνευτούν γνώσεις και προθέσεις…

Μόνο που και η… «απάντηση της… απάντησης» κάπου χωλαίνει…

Το πρώτο ερώτημα στη νέα «ανάρτηση-φωτιά» είναι «σε τι αναφέρεται το ‘πιο Εκτεταμένο [σύστημα παρακολούθησης]…στην Ευρώπη’»! Αυτό απασχολεί την antigold κοινότητα!!! (διότι αν ήταν το δεύτερο ή το τρίτιο πιο εκτεταμένο δεν θα είχαν πρόβλημα…)

Δεύτερο ερώτημα της απάντησης: «Πού είδατε εσείς στο κείμενό μου να υποστηρίζω πως έπρεπε το Σύστημά σας να προσδιορίζει και άλλα μεταλλικά στοιχεία πέρα από αυτά που, με βάση την εθνική και κοινοτική νομοθεσία όπως σημειώνετε, προσδιορίζει στο κλάσμα PM10; Και πού είδατε κάποια ένστασή μου περί του γιατί το Σύστημά σας δεν προσδιορίζει μεταλλικά στοιχεία και στο κλάσμα PM2,5 -πέρα από το ότι σημείωσα απλά το γεγονός πως δεν τα προσδιορίζει;».

Συγνώμη, αγαπητέ, αλλά διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας την αρχική ανάρτηση αυτό συνάγεται ως συμπέρασμα… Ίσως φταίει η πυκνή και φλύαρη γραφή; (Αυτό τουλάχιστον παραδέξου το…).

Στις ενστάσεις περί χημείας και γεωλογίας ομολογώ πως όσες φορές κι αν προσπάθησα, δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής στην «απάντηση της απάντησης»… Προφανώς υποστηρίζουμε δυο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις περί του υπολειπόμενου 99,38% κατά βάρος των σωματιδίων.

Για τον πίνακα που τόσο ενόχλησε, είναι διότι τις αναρτήσεις μας δεν τις διαβάζουν μόνο χημικοί, γεωλόγοι και ομότιμοι καθηγητές, αλλά και απλοί πολίτες που κάπως πρέπει να πάρουν μια ιδέα για το τι μιλάμε…

Το ότι ενόχλησε και η παράθεση της νομοθεσίας δεν το καταλαβαίνω… Είχε ακριβώς τον ίδιο σκοπό με τον πίνακα, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, όπως και ο ίδιος σημειώνεις.

Τελικά τι έμεινε από αυτή την «απάντηση της απάντησης»; Πως ο κος Δημητριάδης παραδέχεται ότι το σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης πληροί 100% τις απαιτήσεις του νόμου και πως δεν μπορεί να κατανοήσει τη χρήση της υπερβολής στον γραπτό λόγο για σκοπούς έμφασης, (όπως αυτό με την χαλαζιακή άμμο), παρ’ όλο που ό ίδιος στα κείμενά του την χρησιμοποιεί συχνά-πυκνά.

Τέλος να τον ευχαριστήσω για τη νέα λέξη που έμαθα, τον «ερίφη». Ήταν μια λέξη που μου ήταν άγνωστη και κατέφυγα στα λεξικά για να δω τη σημασία της: «ο [erífis], θηλ. ερίφισσα [erífisa]: (μειωτ.) χαρακτηρισμός για άνθρωπο: α. κακός, σκληρόκαρδος. β. ψεύτης ή πονηρός. γ. ανόητος, βλάκας: δ. κακόμοιρος, φουκαράς»!!!

Και επειδή η σχέση μας με τον κο Δημητριάδη δεν είναι τόσο στενή –τουλάχιστον επί του παρόντος– ώστε να γνωρίζει αν είμαστε «κακοί», «σκληρόκαρδοι», «κακόμοιροι» και «φουκαράδες», υποθέτω πως μας αποκαλεί απλά «ψεύτες», «πονηρούς», «ανόητους» και «βλάκες»… Πάλι καλά… υπάρχουν και χειρότερα…

Υ.Γ. [Τώρα συγνώμη, αλλά βιάζομαι… Έχω διάβασμα διότι ο κος Σαράντης μας έβαλε homework και απείλησε πως θα «μας εξετάσει επί αυτής»… μη γίνουμε ρεζίλι…].