ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΣΤΡΑΒΑ & ΑΝΑΠΟΔΑ

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση προαναγγείλαμε σε προηγούμενα τεύχη τα έργα αποκατάστασης της οδοποιίας στις εισόδους του χωριού, τις γνωστές  ”λακκούβες”.

Πράγματι την άνοιξη εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και ξεκίνησαν τα έργα στην είσοδο του χωριού από την Αρναία.

Όσοι επισκέφτηκαν το εργοτάξιο έμειναν έκπληκτοι από τον τρόπο αντιμετώπισης, την σοβαρότατη μελέτη που έγινε και το μέγεθος του έργου με το οποίο θα λυνόταν οριστικά το πρόβλημα που υπήρχε εδώ και δεκαετίες και μέχρι τώρα αντιμετωπιζόταν με ημίμετρα.

Το έργο προχωρούσε με σχετικά γρήγορους ρυθμούς και υπήρχε η βεβαιότητα πως πολύ γρήγορα θα ολοκληρωνόταν. Μάλιστα η ανάδοχος εταιρεία ήδη ξεκίνησε και το δεύτερο τμήμα της εργολαβίας που αφορούσε την είσοδο από Ολυμπιάδα, στον Παλιοσταυρό.

Τι συνέβη όμως και μια ωραία πρωία σταμάτησαν τα έργα και ο εργολάβος τα μάζεψε κι  έφυγε;

Επικοινώνησα με τον κ. Σαμαρά, ανάδοχο του έργου και μας είπε:

”Λυπάμαι πολύ για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι, αλλά σε ένα έργο που είναι χρηματοδοτούμενο και κανονικά κάθε μήνα έπρεπε να γίνεται εκταμίευση χρημάτων και να πληρώνομαι σύμφωνα με την πρόοδο των εργασιών, δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ!!! Όσο κι αν θέλω να βοηθήσω την κατάσταση, αδυνατώ να συνεχίσω.

Στην συνέχεια επικοινώνησα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Ψυλιάγκο, ο οποίος μου είπε πως το έργο συνεχίζεται κανονικά. Όταν του είπα τι μου είπε ο κ. Σαμαράς, μου είπε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι σύντομα θα πληρωθεί και θα συνεχίσει τις εργασίες.

Αυτό που δεν είπε κανένας από τους δύο, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, είναι αυτό που ψιθυρίζεται και μάλλον είναι η αλήθεια, πως η καθυστέρηση της πληρωμής οφείλεται αποκλειστικά σε λάθος του Δήμου.

Να ελπίσουμε πως σύντομα θα λυθεί το θέμα  και το έργο θα τελειώσει πριν απο το χειμώνα, γιατί όπως και ο κ. Σαμαράς ανέφερε υπάρχει μία μεγάλη ταλαιπωρία για όλους. Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη καθώς οι περισσότεροι δεν τηρούν τη σήμανση και δεν πηγαίνουν από την  παράκαμψη, αλλά ανεβαίνουν από το δρόμο του νεκροταφείου. Αυτό το κάνουν και πολλά επαγγελματικά αυτοκίνητα, εφοδιασμού καταστημάτων κλπ τα οποί στον συγκεκριμένο δρόμο δημιουργούν πρόβλημα.

[Αναδημοσίευση απο το περιοδικό ΤΑ ΝΕΑ της Βαρβάρας]