ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

Γυναίκες Μαντεμοχωρίων: «Δε μπορούμε να αφήσουμε το μέλλον του τόπου στα χέρια της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, της Ιγγλέζη & μιας μειοψηφίας που εκβιάζει και τρομοκρατεί»…

Μάνες, σύζυγοι και κόρες μεταλλωρύχων πήγαν το απόγευμα στα γραφεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής στον Πολύγυρο για να διαμαρτυρηθούν.

Τα γραφεία ήταν κλειστά και έκαναν συμβολική καθιστική διαμαρτυρία, ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία στους δρόμους της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν την αμέριστη συμπαράσταση τους στον αγώνα που δίνουν οι άνθρωποι τους για το δικαίωμα στην εργασία και τη διαρκή ανάπτυξη μιας περιοχής που πάντοτε ζούσε από τη μεταλλευτική δραστηριότητα, χωρίς ποτέ να εμποδίζει άλλες παραγωγικές δραστηριότητες.

Πέρα από τα πανό και τα ευρηματικά συνθήματα τους, αίσθηση προκάλεσε η έμπνευση τους να φορέσουν κόκκινα γάντια θέλοντας με αυτό τον τρόπο να θυμίσουν στην κυβέρνηση τον ευνοϊκό τρόπο που διαχειρίστηκε το ζήτημα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και το δυσμενή αντίστοιχα τρόπο που διαχειρίστηκε και συνεχίζει να διαχειρίζεται το ζήτημα της επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική, όπου εκτός όλων των άλλων παραμέτρων και οι μεταλλωρύχοι έχουν βρεθεί στο στόχαστρο μιας αριστερής κυβέρνησης.

Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ θυροκόλλησαν και ένα ψήφισμα – απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής στην οποία έστειλαν πολλαπλά μηνύματα, σχετικά με τη δράση που αναλαμβάνουν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να μην υλοποιηθούν τα αντιμεταλλευτικά σχέδια του κυβερνώντος κόμματος στη ΒΑ Χαλκιδική.

Σχέδια που θέλουν να οδηγήσουν στον εφιάλτη της ανεργίας και της μιζέριας χιλιάδες οικογένειες.

Ακολουθεί το ψήφισμα που θυροκόλλησαν και στη συνέχεια απόσπασμα βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

(Η φωτογραφία είναι απο το seleo.gr)

Δείτε εδώ σχετικό βίντεο από «ergo block»