ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΓΑΔΙΚΙΑ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Το Όραμα Πολιτών, η Δημοτική Παράταξη Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Αριστοτέλη, καταγγέλλει την δημοτική αρχή για παντελή αδιαφορία όσον αφορά τους δημότες των ορεινών οικισμών. Αυτή τη φορά το δελτίο τύπου αφορά τα Πυργαδίκια, που φέτος το καλοκαίρι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ελλιπούς ηλεκτροφωτισμού και αποκομιδής απορριμμάτων. Ακολουθεί το δελτίο τύπου

«ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Δύσκολες στιγμές πέρασαν κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού τα Πυργαδίκια του Δήμου Αριστοτέλη, εξαιτίας της ανευθυνότητας και της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής, να διασφαλίσει ένα καθαρό περιβάλλον στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.  Δυστυχώς, τα σκουπίδια «έπνιξαν» αυτό το καλοκαίρι τον όμορφο οικισμό των Πυργαδικίων, αναδεικνύοντας μια τραγική εικόνα, με έντονο το φαινόμενο της εγκατάλειψης ιδιαίτερα κατά τα Σαββατοκύριακα.

Ακόμη και οι   κάδοι ανακύκλωσης έχουν μετατραπεί σε κάδους απορριμμάτων γιατί η διαδικασία  ανακύκλωσης των συσκευασιών δε γίνεται έγκαιρα και απρόσκοπτα αλλά αντίθετα παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις.

Κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της περιοχής ταλαιπωρήθηκαν  από τη δυσοσμία των απορριμμάτων στους υπερχειλισμένους κάδους σε συνδυασμό με την αφόρητη ζέστη. Δυστυχώς για την περιοχή, δεν ήταν λίγοι οι επισκέπτες που μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ανέδειξαν αυτή την απαράδεκτη εικόνα με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών, ορισμένες από τις οποίες επισυνάπτουμε,  που συνοδεύονταν από  πολύ αρνητικά σχόλια για τον τουρισμό των Πυργαδικίων.

Η Δημοτική Αρχή απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν έχει σχέδιο, δεν έχει πρόγραμμα , δεν έχει την ικανότητα και τη διάθεση να προσφέρει στον τόπο στοιχειωδώς τις  οφειλόμενες ανταποδοτικές της υπηρεσίες. Απέδειξε πως δε νοιάζεται για την εικόνα των τουριστικών της περιοχών,  την επιχειρηματική δραστηριότητα, την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας και των  επισκεπτών.

Κατόρθωσε να μετατρέψει τον πάλαι ποτέ νοικοκυρεμένο οικισμό των Πυργαδικίων σε έναν διαρκή  σκουπιδότοπο, ιδιαίτερα κατά  τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, δυσφημίζοντας  έτσι έναν από τους πιο γραφικούς μας παραλιακούς οικισμούς

Μία άλλη απόδειξη της διαχειριστικής ανεπάρκειας που την χαρακτηρίζει αποτελεί και το γεγονός ότι αδιαφόρησε για την έλλειψη φωτισμού στο πιο κεντρικό σημείο του οικισμού, την κεντρική πλατεία των Πυργαδικιων. Ιδιώτες αναγκάστηκαν να υποκαταστήσουν τη Δημοτική Αρχή προβαίνοντας οι ίδιοι στην αγορά λαμπτήρων φωτισμού  και την αντικατάσταση των καμένων  για να εξασφαλίσουν τα βράδια τον απαραίτητο κοινόχρηστο φωτισμό της παροχής

Ποτέ ξανά στα χρονικά του Δήμου δε ζήσαμε παρόμοιες  καταστάσεις. Πολίτες  να υποκαθιστούν με δικά τους έξοδα  τη Δημοτική Αρχή στην παροχή στοιχειωδών υπηρεσιών, όπως είναι ο φωτισμός μιας κεντρικής πλατείας.

Δυστυχώς, αυτά τα πρωτόγνωρα και πρωτότυπα που συμβαίνουν σε πολλές περιοχές του Δήμου μας,  καταδεικνύουν μια  Δημοτική Αρχή αδύναμη να υπηρετήσει τους πολίτες της, αδύναμη να σκύψει με ευαισθησία και φροντίδα στην  αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητάς τους».