ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Θρηνεί η μεταλλευτική οικογένεια στην ΒΑ Χαλκιδική. Το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε σήμερα τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, έρχεται να ρίξει ένα πέπλο θλίψης σε όλα τα Μαδεμοχώρια. . Το μοιραίο ατύχημα συνέβη σε 46χρονο υλοτόμο που απασχολούνταν σε εργολαβία στον Καρατζά Λάκκο στις Σκουριές. Ο άτυχος συνάδελφος καταπλακώθηκε από κλαδί που αποκολλήθηκε από διπλανό δέντρο κατά την προσπάθεια υλοτόμησης ενός δέντρου. Άμεσα μεταφέρθηκε από το προσωπικό ασφαλείας της εταιρείας και συναδέλφους  στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, αλλά ήταν ήδη αργά.

Τέτοιες στιγμές, τα λόγια είναι δύσκολα, ιδιαίτερα να σκεφτεί κανείς πως ο άτυχος συνάδελφος ήταν πατέρας δύο παιδιών. Όλοι εμείς στα μεταλλεία εκφράζουμε την βαθύτατη οδύνη μας και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε αυτή την οικογένεια που τόσο σκληρά δοκιμάζεται αυτές τις ώρες.

Από το Γραφείο Τύπου της Ελληνικός Χρυσός εξεδόθη το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2017,

Θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί, στον Καρατζά Λάκκο στις Σκουριές.

Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος  διερευνώνται από το τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας της Ελληνικός Χρυσός, ενώ ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι έρευνες από την Αστυνομία και την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος.

Η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό που στοίχησε την ζωή στον 46χρονο υλοτόμο, εργαζόμενο στην εργολαβία των υλοτομιών στον Καρατζά Λάκκο.

Η απόκριση του νοσηλευτικού προσωπικού και της Ομάδας Διάσωσης της εταιρείας και η μεταφορά του 46χρονου, στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου ήταν άμεση.

Η Ελληνικός Χρυσός και η Eldorado Gold θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα τις υψηλότερες προδιαγραφές Υγιεινής και Ασφάλειας για το σύνολο των εργαζομένων στην εξέλιξη και την ανάπτυξη των έργων, συμπεριλαμβανομένων και όσων απασχολούνται στους συνεργαζόμενους εργολάβους.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός κ. Eduardo Mοura και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Δημητριάδης, εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, διαβεβαιώνοντας τους οικείους του για την αμέριστη συμπαράσταση της εταιρείας σε κάθε τους ανάγκη.

Ανακοίνωση υπήρξε και από τα  Σωματεία Εργαζομένων Στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Η οικογένεια των Μεταλλείων Κασσάνδρας θρηνεί σήμερα μια ξαφνική απώλεια ενός νέου ανθρώπου, συνεργάτη και φίλου.

Μεταλλωρύχοι, υλοτόμοι, τεχνητές, όλοι μας παγώσαμε στην τραγική είδηση του δυστυχήματος σήμερα το πρωί στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Εκπροσωπώντας το σύνολο των εργαζομένων, με απεριόριστη θλίψη για τον αιφνίδιο χαμό του συναδέλφου μας, εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Όπως οφείλουμε, θα είμαστε στο πλευρό της συζύγου και των παιδιών του με κάθε τρόπο.

Ευχόμαστε από καρδιάς δύναμη και κουράγιο.

Τα σωματεία εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού Μεταλλείων Κασσάνδρας «Ο Αριστοτέλης»

Ο πρόεδρος, Δημήτριος Μπάλλας

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας “Αγία Βαρβάρα”

Ο πρόεδρος, Δ. Παπαγεωργίου

Σωματείο Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας

Ο πρόεδρος, Χρήστος Ζαφειρούδας

Σωματείο Εργαζομένων Ολυμπιάδας Χαλκιδικής «Στοά 59»

Ο πρόεδρος. Νίκος Παναιρλής