Ο ΖΟΥΜΠΑΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ: ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Ο ανεκδιήγητος δήμαρχος Αριστοτέλη κάνει και πάλι το θαύμα του! Εκμεταλλευόμενος την καταστροφή στο Αμύνταιο σπεκουλάρει απροκάλυπτα σχετικά με το θέμα της Στρατονίκης στέλνοντας μάλιστα και επιστολή προς τον ΥΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη. Διαβάστε τι λέει η επιστολή:

«[…] το γεγονός στο ορυχείο δημιουργεί αναπόφευκτα συνειρμούς για τον Δήμο Αριστοτέλη, καθώς μέσα από τις μεγάλες διαφορές αλλά και τις εκπληκτικές ομοιότητες, παίρνουν σάρκα και οστά οι φόβοι και οι ανησυχίες των κατοίκων όσον αφορά τις πιθανές επιπτώσεις της μεταλλευτικής δραστηριότητας στα υφιστάμενα και στα υπό επέκταση πεδία για τους παρακείμενους και υπερκείμενους οικισμούς.

Ποιες θα είναι οι συνέπειες για τη Στρατονίκη σε ανάλογη περίπτωση, όπου το μεταλλείο λειτουργεί κάτω ακριβώς από τον οικισμό και τα περισσότερα σπίτια ήδη παρουσιάζουν ρωγμές, παρά τις εκθέσεις παρακολούθησης και τις διαβεβαιώσεις της εκμεταλλεύτριας εταιρίας; Τα εκατομμύρια τόνοι τοξικών αποβλήτων στο φράγμα του Κοκκινόλακα, που εδράζεται πάνω σε σεισμικό ρήγμα, το οποίο έχει δώσει σεισμό άνω των 7 Ρίχτερ στο πρόσφατο παρελθόν, πού θα καταλήξουν και τι θα προκαλέσουν, αν το ρήγμα ενεργοποιηθεί και πάλι;» αναρωτιέται η δημοτική Αρχή…

Και συνεχίζει δείχνοντας το αμέριστο ενδιαφέρον της για τους 18.000 κατοίκους των 16 χωριών του δήμου που ζουν σε μικρή ακτίνα (!) από τις τρεις εστίες εξόρυξης της Ελληνικός Χρυσός και ρωτά τι είδους συνέπειες θα υποστούν σε περίπτωση αστοχίας της μελέτης ή απρόβλεπτης καταστροφής. Είναι τουλάχιστον τραγικό να μιλά ο συγκεκριμένος άνθρωπος εξ’ ονόματος των Μαδεμοχωρίων εναντίον της μεταλλευτικής! Και έρχεται η ερώτηση που κερδίζει το πρώτο βραβείο:

«Πόσο καλύτεροι είναι οι Έλληνες μηχανικοί της Ελληνικός Χρυσός από τους συναδέλφους τους στη ΔΕΗ Πόσο πιο εντατικοί και αυστηροί θα είναι οι κάθε λογής έλεγχοι από τις υπηρεσίες του κράτους και τους υπευθύνους της εταιρίας από αυτούς που εφαρμόζονταν στα ορυχεία της ΔΕΗ γενικότερα και του Αμυνταίου ειδικότερα;»

Συγχαρητήρια! Εδώ ο δήμαρχος ξεπέρασε σε σπέκουλα και το Παρατηρητήριο του κου Παπαγεωργίου.

Να σημειώσουμε πως η επιστολή φιλοξενείται από την …έγκυρη εφημερίδα του ομίλου Φιλιππάκη, «Δημοκρατία»… Μια πιο «ήπια» αναφορά κάνει και ο «Τύπος της Θεσσαλονίκης». Χαρακτηριστικά, ο κινδυνολογικός τίτλος του άρθρου της Δημοκρατίας –της γνωστής μας Μαρίας Μαθιοπούλου–, είναι «Μετά το Αμύνταιο η Στρατονίκη;»(!!!), ενώ του Τύπου Θεσσαλονίκης είναι «Η κατολίσθηση στο Αμύνταιο “φοβίζει” τη Χαλκιδική», ακριβώς έτσι με εισαγωγικά στο “φοβίζει”. Ως γνωστόν, υπάρχουν εφημερίδες και φυλλάδες…