ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ANTIGOLD ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Ειδικά από πανεπιστημιακό δεν περίμενα αυτό το άρθρο. Ο Σαράντης Δημητριάδης όμως έχει ενσωματώσει τον λαϊκισμό σε σημείο να μιλάμε για… συριζοποίηση! Από την άλλη να μου πεις, όπως λέει και ο σοφός λαός, «δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι»… Με τις παρέες που κάνει ο Ομότιμος, ξέφυγε από την συνομοταξία των Πανεπιστημιακών και κινδυνεύει στη συνείδηση αυτών που τον παρακολουθούν (όσοι κι αν είναι αυτοί, μην κοροϊδεύετε, εδώ ολόκληρες αριστερές εφημερίδες τύπου “Εποχή” πουλάνε 900 φύλλα πανελλαδικά!!!) να καταταγεί στην συνομοταξία των λαϊκιστών-μικροπολιτικών…

Δεν του άρεσε του κου Δημητριάδη και της παρέας του η βράβευση της εταιρείας από το CRI Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης και έσπευσε –εικάζω κατ’ εντολήν–, να γράψει άλλο ένα “άρθρο-φωτιά”, (επιεικώς γελοίο το χαρακτηρίζω προσωπικά), αφού αμφισβητεί τα πάντα: Το Ινστιτούτο, τη βράβευση, τα κριτήρια…

Διαβάστε τι γράφει:

«Τι είναι δηλαδή αυτή, πέρα από τη φιέστα (= εορταστική εκδήλωση) μιας ετήσιας απονομής κάποιων βραβείων (διαμαντένιων, πλατινένιων, χρυσών, αργυρών και χάλκινων) από το «CRI Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης» σε εταιρείες που ξεχώρισαν από τις πολλές άλλες την προηγούμενη χρονιά. Που ξεχώρισαν, θετικά εννοείται, με τα κριτήρια του CRI ινστιτούτου, αλλά γενικά και αόριστα για όλους εμάς που δεν κατανοούμε τα κριτήρια επιλογής και βράβευσης που χρησιμοποιούν οι ειδήμονες αυτού του ινστιτούτου. Υπάρχουν όμως και παράλληλες απονομές εύφημης μνείας στην ίδια φιέστα από το ίδιο ινστιτούτο σε συγκεκριμένους τομείς που είναι κατανοητοί και από μη ειδήμονες. Οι τομείς αυτοί είναι : ο σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον, η κοινωνική συνεισφορά, το εργασιακό περιβάλλον και το περιβάλλον αγοράς».

Αν δεν καταλαβαίνεις συνάδελφε τα κριτήρια, ευχαρίστως να στα εξηγήσω… Όταν βραβεύεσαι για την Εταιρική Ευθύνη «γενικά και αόριστα», όπως εσύ το αντιλαμβάνεσαι, βραβεύεσαι ΚΑΙ για το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, ΚΑΙ για την κοινωνική συνεισφορά, ΚΑΙ για το εργασιακό περιβάλλον και το περιβάλλον αγοράς, αφού βραβεύονται συνολικά οι δράσις σου στον τομέα Κοινωνικής Ευθύνης. Οι άλλοι που παίρνουν τον έπαινο, έχουν να επιδείξουν κάτι αξιομνημόνευτο στους επιμέρους τομείς…

Όσο για την ευκαιρία να απαριθμήσεις πάλι τις εμμονές της antigold παρέας σου σε μία ανάρτηση –όπως συνηθίζεις–, αυτή τη φορά θα βοηθήσω αναπαράγοντας το κείμενο – αλλά για διαφορετικού λόγους από τους δικούς σου:

Διαβάστε λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες σε 10 αράδες τα εμμονικά όνειρα θερινής νυκτός του κου Δημητριάδη, τα οποία αναπαράγει διαρκώς ως τροφή για το antigold κοπάδι:

«Θα μπορούσε κανένας να πει βέβαια πως οι κριτές του CRI ινστιτούτου υπήρξαν αυστηροί με την Ελληνικός Χρυσός. Ίσως και να παρασύρθηκαν και να αδίκησαν κατάφορα την εταιρεία βασιζόμενοι σε κάποια λίγα θεματάκια που την αφορούν. Όπως π.χ. την καταστροφή του δάσους των Σκουριών, τη σταδιακή και αναπότρεπτη υποβάθμιση -ποιοτική και ποσοτική- των στην ευρύτερη περιοχή δράσης της υδροφορέων, την απειλή υποβάθμισης του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος με επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία ρυπαντές, το ποντιοπιλατικό από μέρους της νίψιμο των χεριών σε σχέση με τις διώξεις των αντιτιθέμενων στα σχέδιά της κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των εργοταξίων της, την κατασκευή χώρων απόθεσης μεταλλευτικών αποβλήτων εκεί όπου υπήρχαν επιφανειακές ροές πολύτιμου πόσιμου νερού, την κατασκευή φράγματος και χώρου απόθεσης ΧΥΤΕΑ επί ενός ενεργού και εξαιρετικά επικίνδυνου σεισμικού ρήγματος».

Όλα αυτά λοιπόν τα παρέβλεψαν οι κριτές του «CRI Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης» και σε μια συντονισμένη θεωρία συνομωσίας βράβευσαν την Ελληνικός Χρυσός!!! Και ερωτώ: Τι είναι πιο πιθανό; Το ανωτέρω σενάριο ή το να μπουρδολογεί ο Ομότιμος;;;

Να ρωτήσουμε και τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προλόγισαν την εκδήλωση απονομής εκ μέρους της Κυβέρνησης, δηλαδή τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργο Κουρουμπλή και τον κ. Αντώνη Παπαδεράκη, Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Ή τους άλλους που παρευρέθηκαν, όπως ο Αντιπρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), περισσότεροι από 140 εκπρόσωποι από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων, εκπρόσωποι των ΜΜΕ…. Όλοι στο «κόλπο» για να βραβευτεί η Ελληνικός Χρυσός!!!

Να είμαστε σοβαροί, είπαμε…