ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ενθαρρυντικά μηνύματα τόσο για την τουριστική κίνηση της φετινής σεζόν όσο και στο επίπεδο της προσέλκυσης νέων επενδύσεων στέλνει η Χαλκιδική, n οποία μάλιστα αποκτά το δικό της Παρατηρητήριο σε μια συνεργασία της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων με την εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ MKG.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής (ΕΞΧ) Γρηγόρης Τάσιος, βουλγαρική εταιρεία προχωρά στην ανακαίνιση του επί μία δεκαετία κλειστού ξενοδοχείου Athos στην Ιερισσό, ενώ στα σκαριά βρίσκεται νέα μεγάλη πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή του Άγιου Μάμα, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερος λεπτομέρειες. Παράλληλα, επένδυση επέκτασης, ύψους 3 εκατ. ευρώ, ολοκληρώνεται μέσα στον Απρίλιο στο πεντάστερο Blue Lagoon Princess στις Καλύβες Πολυγύρου.

Αυτά τα νέα επενδυτικά σχέδια δείχνουν ότι η Χαλκιδική διατηρεί και αυξάνει τη δυναμική της ως μαγνήτης τουριστικών επενδύσεων, καθώς έρχονται να προστεθούν στα 50 εκατ. ευρώ που επενδύει ο όμιλος Sani/ lkos για το Sani Dunes και την ανακαίνιση του Ikos Oceania, αλλά και στα 35 εκατ. ευρώ των Ρώσων της Cronwell στο Ξηροποτάμι, στο τρίτο πόδι Χαλκιδικής. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Τάσιος, οι κρατήσεις στη Χαλκιδική προμηνύουν μία αύξηση των αφίξεων κατά 15 %, με τις πρώτες εκτιμήσεις να δείχνουν ότι n μέση πληρότητα στο δημοφιλέστερο τουριστικό θέρετρο της Βόρειας Ελλάδας θα κινηθεί στη φετινή σεζόν (Μάιος – Οκτώβριος) περί το 60%, όταν n μέση πληρότητα την περσινή χρονιά κυμάνθηκε μεταξύ 40% – 45%.

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, του Γιώργου Χατζηλίδη, 03/04/2017]