ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ: ΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ

Μεγάλη ικανοποίηση αλλά και δικαίωση αισθανθήκαμε διαβάζοντας πως στην περιοχή Ξηροποτάμι Ιερισσού πρόκειται να οικοδομηθεί μια ξενοδοχειακή μονάδα πρώτη στο κύμα με το κόστος της επένδυση να ανέρχεται προς το παρόν στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Η ικανοποίηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι τεράστια υπόθεση σε μια περίοδο που έχουν πάλι καθίσει τα πάντα να υπάρχει αντικείμενο εργασίας για τον πολυπληθή οικοδομικό κλάδο και φυσικά να πέφτουν σημαντικά χρηματικά ποσά στην τοπική οικονομία και κοινωνία που τα έχει τόση μεγάλη ανάγκη για να βιοποριστεί.

Η δικαίωση που νιώθουμε είναι σε προσωπικό επίπεδο, καθώς και αυτή η είδηση ακυρώνει για πολλοστή φορά την ακατάσχετη αερολογία, κινδυνολογία και  τρομολογνεία που εμπορεύεται το αντιμεταλλευτικό σύστημα από το 2007.

Σύμφωνα με αυτές τις θεωρίες:

  • θα ατονούσε το ενδιαφέρον για τουριστικές επενδύσεις στην προ του Άθω περιοχή και στην Ανατολική Χαλκιδική γενικότερα εξαιτίας του επενδυτικού έργου στα Μεταλλεία,
  • η γη θα έχανε την αξία της,
  • θα έπρεπε να πάρεις άδεια από την εταιρεία για να κτίσεις…!!!
  • Το χωροταξικό σχέδιο της περιφέρειας δεν θα επέτρεπε καμία άλλη οικονομική δραστηριότητα εκτός από την μεταλλευτική… κλπ.

Θα το επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά. Η ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΠΟΤΈ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. Για την ακρίβεια συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ευνοεί όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες χάρη στην οικονομική ευρωστία που προσφέρει στην κοινωνία το πολυμεταλλικό περιβάλλον της ΒΑ Χαλκιδικής.

Ας κοιτάξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν αυτά που πρέπει για να μην χαθεί στο δρόμο για την υλοποίηση και αυτού του επενδυτικού έργου ο επενδυτής στην παραλία του Ξηροπόταμου.

Να μην επαναληφθούν δηλαδή αυτά που ζήσαμε το 2014 το Νοέμβριο με τους υπαλλήλους της διεύθυνσης πολεοδομίας του Δήμου, οι οποίοι όλως τυχαίως δεν μπορούσαν να ελέγξουν και να υπογράψουν μια άδεια ρουτίνας που αφορούσε το εργοστάσιο εμπλουτισμού των Σκουριών.

Μια άδεια που θα έφερνε την πρόσληψη 1000 περίπου εργαζομένων και πολλά άλλα ακόμη οφέλη. Μακάρι στην περίπτωση αυτή της επένδυσης και όσων άλλων αφορούν την περιοχή οι υπηρεσιακοί παράγοντες να διευκολύνουν τις καταστάσεις και όχι να υψώνουν μεγαλύτερα εμπόδια απ’ αυτά που ήδη θα βρεθούν στον δρόμο των επενδυτών.

Γιατί θα βρεθούν. Δεν υπάρχει περίπτωση. Έτσι ακόμη τουλάχιστον επιτάσσει το εθιμικό δίκαιο του δημόσιου τομέα απέναντι στον οποιοδήποτε ιδιώτη επενδυτή.

Του κάνεις τη ζωή δύσκολη μέχρι να πει τον Δεσπότη Παναγιώτη. Αν δεν αντέξει, ας φύγει… Να πάει αλλού!

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 22/3/2017]