ΜΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

2223Ο Δήμος Αριστοτέλη για τα επόμενα τρία χρόνια θα έχει στο πλευρό του τις υπηρεσίες μιας ΜΚΟ για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας σε όσους δημότες του θα πλήττονται απ’ αυτή.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια είδηση ΚΑΙ με αναπτυξιακό πρόσημο, καθώς η εν λόγω ΜΚΟ θα δημιουργήσει στον δήμο και τις ανάλογες δομές όπως: κοινωνικό παντοπωλείο, δομή παροχής συσσιτίου, κοινωνικό φαρμακείο.

Αυτές οι δομές εκτός από τους άπορους δημότες του δήμου Αριστοτέλη θα ωφελήσουν και κόσμο που θα πρέπει να εργαστεί γι’ αυτές, κάτι που σημαίνει θέσεις εργασίας και προσλήψεις.

Το πως θα γίνουν όλα αυτά και τι άλλα οφέλη θα αποκομίσει ο δήμος απ’ αυτή την συνεργασία μένει να διευκρινιστούν από τον ίδιο τον δήμο.

Το πρόγραμμα αυτό είναι συγχρηματοδοτούμενο μέσω ΕΣΠΑ και η ΜΚΟ θα συμπράξει με ακόμη 20 Δήμους όλης της χώρας για την πάταξη της ακραίας φτώχειας, ενώ το πόσο που θα εισπράξει για τη συμμετοχή της ανέρχεται στο ύψος των 5 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια.

Το όνομα της ΜΚΟ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, παρ’ όλο που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κεγκέρογλου και Χριστοφιλίδου κατέθεσαν επερώτηση στη βουλή για την συγκεκριμένη υπόθεση προς τους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών αντίστοιχα.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 20/01/2017]