Ο ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΚΥΑΝΙΟ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ…

191463-imgΟ πολυγραφότατος ομότιμος καθηγητής γεωλογίας ΑΠΘ κος Σαράντης Δημητριάδης, σημαίνον μέλος του θιάσου Παπαγεωργίου, Νικητόπουλου, Καδόγλου κ.λπ., μας «ανοίγει την καρδιά του» σε ανάρτηση στο antigoldgr.org και παραθέτει τις ανησυχίες του, λέει, διότι «συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις (ο «τεχνικός διάλογος») μεταξύ της Ελληνικός Χρυσός (Eldorado Gold ουσιαστικά) και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (του Γ. Σταθάκη δηλαδή)», πίσω από «…ερμητικά κλειστές πόρτες»!!!

Συγνώμη κε Δημητριάδη που δεν φρόντισε το Υπουργείο να σας ενημερώσει εσάς προσωπικά, και οποιοδήποτε μονοπρόσωπο μπλογκ της Χαλκιδικής δηλώνει «θεματοφύλακας του περιβάλλοντος»…

Και αφού ο κος Δημητριάδης δεν έχει… προσωπική πληροφόρηση, αφήνει την φαντασία του να καλπάσει και επιδίδεται στο αγαπημένο του σπορ… Την κινδυνολογία… Διαβάστε απόσπασμα από την ανάρτησή του:

«[…] Επιχειρώ την πρόβλεψη πως αυτή η προς εκκόλαψη πίσω από τις κλειστές πόρτες του ΥΠΕΝ «νέα μεταλλουργία» (φορτωμένη και αυτή από τη σύληψή της με βαρειές αμαρτίες, όπως και η προηγηθείσα που απορρίφθηκε) θα είναι η υδρομεταλλουργική μέθοδος οξείδωσης και εκχύλισης σε σωρούς (heapleaching), με χρήση κυανίου, για την οποία η εταιρεία έχει ίσως προετοιμαστεί κατάλληλα με πιλοτικές δοκιμές, όταν συνειδητοποίησε πως η πυρομεταλλουργική μέθοδος της ακαριαίας τήξης είχε λίγες πιθανότητες να εγκριθεί τελικά[…]»

Απότυχε κάθε άλλο antigoldεπιχείρημα και επανέρχεται το επιχείρημα του κυανίου!!!

Και βέβαια δεν λείπει και η μομφή κατά ΣΥΡΙΖΑ που άφησε το «κίνημα» στη μοίρα του…

«Σε κάθε περίπτωση, το έργο του έστω και μάγου σε κάτι τέτοια Γ. Σταθάκη δεν θα είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολο. Και ασφαλώς θα γίνει ακόμα λιγότερο εύκολο αν το κίνημα των Σκουριών -που υπήρξε και λάβαρο του Σύριζα όταν αυτός χρειαζόταν τη λαϊκή στήριξη και το χτίσιμο του ριζοσπαστικού και κινηματικού του προφίλ- δεν σκύψει το κεφάλι. Αν το σκύψει, τότε ο υπουργός Σταθάκης, παρά τις όποιες δυσκολίες, θα αποδειχτεί άλλη μια φορά μάγος: της ολύμπιας αταραξίας και των δύσκολων αποστολών. Και, μαζί με τον όλο Σύριζα, μέγας ευεργέτης της Eldorado Gold».

Μια απελπισία διακρίνω….

Και μια που λέμε για «κίνημα»… Τι να κάνει εκείνη η κοπέλα… Πως την έλεγαν να δεις… Γκλέζη, Γλέτση… Α… ναι… Ιγγλέζη Κατερίνα… Που χάθηκε αυτό το κορίτσι….