ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΔΕΘ: ANTIGOLD, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΚΑΙ “NOBORDER”, ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ…

econ-4612Τρεις τουλάχιστον συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες προς τη ΔΕΘ έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στις 6 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνει συγκέντρωση, με τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, επί της οδού Εγνατίας στο άγαλμα του Βενιζέλου. Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο, επίσης στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους. Την ίδια ώρα στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν πρωτοβάθμια σωματεία, ΕΛΜΕ, μαζί με τις επιτροπές αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης κ.λπ. Από την πλατεία Σιντριβανιού θα πραγματοποιήσουν πορεία οι ακτιβιστές του «NoBorder», με ώρα συγκέντρωσης 5 μ.μ.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας είναι πολύ μεγάλη, καθώς 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, 2.000 περισσότεροι από πέρυσι. Η ΕΛ.ΑΣ. θα τοποθετήσει σε διάφορα σημεία περιμετρικά των κτιρίων της ΔΕΘ αστυνομικούς φραγμούς, έτσι ώστε να αποτρέψει τυχόν προσπάθεια των διαδηλωτών να προσεγγίσουν τον χώρο των εγκαινίων.

[ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 10/9/2016]